Mircea Duşa, ministru de Interne: Radu Stroe poate face orice declaraţie politică doreşte

Ministrul de Interne Mircea Duşa a declarat, duminică, la România TV, spre deosebire de colegul său Radu Stroe, ministrul delegat pentru Administraţie, preferă să nu comenteze situaţia listelor electorale permanente înainte de a avea toate datele centralizate. Duşa a precizat că preferă să fie riguros, în timp ce colegul său este liber să facă orice "declaraţie politică" doreşte.

RomaniaTV.net
19 aug. 2012, 08:58
Mircea Duşa, ministru de Interne: Radu Stroe poate face orice declaraţie politică doreşte

După ce Radu Stroe a afirmat că datele strânse din teritoriu în legătură cu listele electorale permanente sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională, Mircea Duşa a intervenit în direct la România TV şi a afirmat că datele sunt în curs de centralizare şi că luni seara vor fi comunicate Curţii Constituţionale. Totodată, Duşa a refuzat să ofere cifre sau indicii despre situaţia din listele primite din teritoriu, precizând că preferă să fie riguros şi să nu facă declaraţii politice: „Colegul meu Radu Stroe poate să facă orice declaraţie politică doreşte, este politician, este deputat, este liber să spună orice. Eu spun doar că imediat ce vom avea toate datele şi le vom ordona pe categorii de persoane care trebuiau operate în listele electorale până la data de 10 iulie, le vom transmite la Curtea Constituţionale, care le va analiza şi va lua o decizie. Nu pot să-mi permit să fac aprecieri legate de ce va face Curtea„.

O comisie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se ocupă de centralizarea şi prelucrarea datelor din teritoriu şi de la MAE, privind cetăţenii români aflaţi în străinătate. În listele electorale permanente trebuie operate datele privind cetăţenii decedaţi, persoanele care şi-au pierdut dreptul de a vota, persoanele care prin lege nu au dreptul să voteze, persoanele plecate în străinătate, care au reşedinţa în străinătate.

Vom oferi toate aceste date pe categorii de persoane, fie că sunt decedate sau au reşedinţa în alte state. Singura care va lua o decizie va fi Curtea Constituţională, care va avea la dispoziţie informaţii certe, culese legal şi instituţional„, a punctat Radu Stroe.