Mircea Duşa: Avem bani în buget să MAJORĂM pensiile militarilor în 2013

Ministrul Apărării, Mircea Dusă, a declarat sâmbătă, la România TV, că ministerul condus de el şi Ministerul de Interne au în buget fonduri pentru a majora pensiile militarilor care au fost nedreptăţiţi.

20 apr. 2013, 18:18
Mircea Duşa: Avem bani în buget să MAJORĂM pensiile militarilor în 2013

„De acum 2 luni am afirmat că legea adoptată pe timpul guvernului Boc a bulversat sistemul de pensii militare, şi a adus mari nedreptăţi, deşi prin hotărâre de Guvern s-a încercat ca pensiile militare să nu scadă. Eu vorbesc de două lucruri: de o lege care să ofere un fundament solid pensiilor militare şi care este în avizare la ministere şi voi trimite legea în Parlament, după ce va fi aprobată în Guvern, ca de la 1 ianuarie 2014 să existe un fundament juridic durabil pentru a elimina această dezbatere continuă din ultimii 2 ani de zile”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa, la România TV

Mircea Duşa a mai vorbit şi despre ce-a de-a doua iniţiativă, o lege pentru „repararea nedreptăţilor” faţă de pensionarii militari.

„Este vorba de o lege în Parlament pentru cei 10% dintre pensionarii militari care au pierdut la pensii şi care repară această nedreptate a guvernului Boc şi care e la Senat, prima camera sesizată. Vom găsi mai ales la Apărare şi la cei de la Interne resurse financiare în bugetul anului 2013 ca această nedreptate să fie reparată şi diferenţele la pensii în plus pentru cei 10% vor fi plătite încă din momentul în care legea va intra în vigoare„, a mai declarat Mircea Duşa.

La începutul săptămânii, premierul Victor Ponta anunţa că Guvernul nu are sursa de finanţare pentru a rezolva în 2013 problema pensiilor militare, dar a subliniat că ministerele Apărării şi de Interne caută ca din fondurile pe care le au deja la dispoziţie să facă o realocare pentru acestea.