Mircea Duşa: O aeronavă Spartan este pregătită să decoleze spre Muntenegru

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a autorizat duminică seara un zbor către Muntenegru cu o aeronavă Spartan.

RomaniaTV.net
23 iun. 2013, 21:39
Mircea Duşa: O aeronavă Spartan este pregătită să decoleze spre Muntenegru

”O aeronavă Spartan este pregătită să decoleze spre Muntenegru pentru a-i aduce în ţară pe românii implicaţi în accident”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

El a precizat că decizia a fost luată şi ca urmare a discuţiei pe care subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a avut-o cu autorităţile din Muntenegru.

Avionul va declola în în această noapte, iar la bord se va afla și Raed Arafat, alături de o echipă pregătită să acorde primul ajutor.

Ministrul Apărării a precizat că, dată fiind distanţa mare, aceasta este singura posibilitate de a aduce în ţară răniţii.

„Eu am pus la dispoziţie un avion care se va deplasa în această noapte împreună cu reprezentanţii de la Direcţia consulară şi cu doctorul Arafat şi cu alţi specialişti pentru a evalua situaţia”, a declarat Duşa.

El a spus că, în prima etapă, vor fi aduşi în ţară răniţii, iar apoi, cu un alt zbor, trupurile celor decedaţi în urma accidentului.

„O să aducem şi răniţii, şi victimele, dar nu cu acelaşi transport, pentru că nu se poate face acest lucru. Dacă e de adus, se aduc răniţii în prima etapă, urmând ca să-i aducem în etapa a doua şi pe cei decedaţi”, a explicat Duşa.

Un autocar cu turişti s-a prăbuşit duminică într-o prăpastie de 30 de metri în Muntenegru, din primele cercetări rezultând că printre victimele accidentului se află şi cetăţeni romani, relatează MAE. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru. Vezi mai mult

18 persoane au murit, iar alte 29 au fost rănite în Muntenegru în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România.