Miracol sau întâmplare? S-a trezit din comă după 7 ani, datorită unui somnifer

Un bărbat din Africa de Sud, care era în comă de şapte ani, s-a recuperat miraculos după ce medicii au început să-i administreze somnifere.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 19:22
Miracol sau întâmplare? S-a trezit din comă după 7 ani, datorită unui somnifer

Ayanda Nqinana, din Johannesburg, a fost victima unui accident rutier în 2005 şi a rămas cu grave leziuni cerebrale. Aflat în comă profundă, bărbatul nu mai  primea şanse de recuperare din partea medicilor, dar şi-a revenit din comă  în mod inexplicabil după ce aceştia au început să-i administreze medicamente pentru dormit, scrie Daily Mail.

Tratamentul neconvenţional a fost administrat de medici la insistenţele soţiei, care a citit despre mai multe cazuri similare, în care pacienţii şi-au revenit după ce li s-a administrat Stilnox, un somnifer. Iar după cinci zile, miracol: bărbatul a dat primele semne de conştienţă, iar apoi s-a trezit şi chiar a reuşit să vorbească. Mai mult, el a reuşit să-şi recunoască rudele, inclusiv pe fiul său Ayavuya, şi să-şi amintească discuţiile avute înainte de producerea accidentului.

Totuşi, bărbatul nu este capabil să poarte un dialog cursiv, ci doar să rostească anumite cuvinte şi să gesticuleze.

În ciuda faptului că bărbatul şi-a revenit din comă, medicii sunt sceptici în privinţa efectului somniferului şi, chiar dacă familia este încântată de evoluţia lui Ayanda, personalul medical nu se entuziasmează.

Cazul bărbatului din Africa de Sud nu este singurul în care un pacient comatos îşi revine după ce i se administrează Stilnox. În decembrie 2011, un australian de 23 de ani, care suferise mai multe accidente vasculare cerebrale şi se afla în comă de aproape doi ani, medicii fiind foarte rezervaţi în privinţa şanselor de recuperare, şi-a revenit după ce timp de 45 de zile i s-a administrat Stilnox. Nici în acel caz nu s-a putut stabili cu exactitate legătura dintre revenirea aproape miraculoasă şi somnifere, însă cert este că tânărul s-a trezit şi a început să facă uşoare progrese.