Minunile naturii. 10 insule ce au forme neobişnuite GALERIE FOTO

În Maldive există insule în formă de morcov, ochi sau litera G, iar cea mai mare insulă din Galapagos are forma unui căluţ de mare.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 10:40

Ne-am obişnuit ca omul să să inspire din natură, însă există şi situaţii în care cadrul natural pare să fi copiat, la rândul său, lucruri sau situaţii specifice vieţii de zi cu zi. În acest sens, theworldgeography.com, a descoperit că unele dintre insulele naturale, atunci când sunt privite de la înălţime, au forme extrem de ciudate şi ne aduc aminte de unele lucruri pe care le-am văzut deja undeva. Iată această listă de 10 insule şi formele lor:

1. Inimă

Frumoasa insulă se află în Croaţia, pe Canalul Zadarska, de la Marea Adriatică şi are o suprafaţă de doar 0,04 km pătraţi. A intrat în atenţia publicului după ce a fost cartografiată de Google Earth.

2. Căluţ de mare

Este cea mai mare insulă din Arhipelagul Galapagos, ce aparţine Ecuadorului, având o suprafaţă de 4.588 km pătraţi. Are cinci vulcani activi. În vest-sud-vest se continuă cu Insula Fernandina (642 km pătraţi), care are şi ea un vulcan activ.

3. Ochi


Minunata insulă în formă de ochi se află în Maldive.

4. Zâmbet


Trei dintre insulele din Parcul Marin Tunku Abdul Rahman, din Malaysia, formează un zâmbet. Marele zâmbet îi aparţine insulei Manukan, flancată în stânga de Mamutik, iar în dreapta de Sulug.

5. Spermatozoid

Această insulă pluteşte undeva în Marea Japoniei.

6. Morcov

În Maldive se găseşte şi o insulă în formă de morcov.

7. Bumerang


Face parte din grupul insulelor Spratly, din Marea Chinei de Sud. În fapt, este un atol de 9,6 km, care îşi schimbă forma în funcţie de sezon şi direcţia curenţilor.

8. Plămân

Această insulă în formă de plămân se găseşte în largul coastelor Floridei.

 9. Delfin

Insula, care în realitate se numeşte Qeshm, se găseşte în Iran şi are 75.000 de locuitori.

10. Litera G

Numele insulei este Eriyadhoo, iar ea se găseşte în Maldive.