Minţi criminale: Cazuri de canibalism care au şocat lumea în 2012

Nu se poate nega faptul că, până în prezent, 2012 este Anul Canibalilor. Pe cât de respingătoare li se pare majorităţii oamenilor actul de a mânca carne de om, în fiecare zi pare sa apară o nouă poveste despre criminali cu adevărat dereglaţi psihic care se transfromă în canibali. În timp ce unii speculează în glumă că acesta este începutul unei apocalipse zombie, probabil incidentele de acest fel au mai mult de a face cu apariția unor noi medicamente psihotrope puternice, cum ar fi sărurile de baie, potrivit Oddee. Nu putem exclude fireşte nici bolile mentale.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 05:09

Atacul „Zombi” din Miami

Acesta a fost primul caz de canibalism din 2012, care a declanşat o isterie mondială. Scenele de groază au fost surprinse de camerele de supraveghere din Miami în luna mai 2012. Un individ complet dezbrăcat a fost ucis de poliţie în timp ce mânca dintr-un alt bărbat, un om al străzii în vârstă de 65 de ani, pe nume Ronald Poppo.

În timpul atacului care a durat 18 minute, Rudy Eugene i-a mâncat aproape în întregime faţa lui Popo, până la os.

Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului şi a încercat să-l oprească pe agresor, dar acesta a ignorat somaţia şi a continuat să mănânce din victimă.

Poliţistii au fost nevoiţi să îl împuşte şi să îl ucidă pe Eugene pentru a-l opri din atac.

Principala întrebare cu privire la acest caz este de ce Eugene a atacat un alt bărbat, de ce erau amândoi dezbrăcaţi şi de ce totul s-a transformat într-un act de canibalism.

Rudy Eugene, în vârstă de 31 de ani, nu ar fi avut domiciliu în momentul atacului, ultima sa adresă cunoscută fiind în North Miami.

Canibalul din Canada

Luka Rocco Magnotta, din Canada, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din toată lumea după ce a tranşat corpul unui student chinez la Montreal, l-a violat, a mâncat din el şi apoi a trimis un picior şi o mână ale victimei prin poştă. Cei doi ar fi fost iubiţi.

Fost actor de filme pentru adulţi, Luka Rocco Magnotta, cunoscut şi sub numele Eric Clinton Newman sau Vladimir Romanov, a fost arestat la începutul lunii iunie într-un Internet cafe din Berlin.

El este acuzat de crimă cu premeditare şi de profanare a unui cadavru.

Luka Rocco Magnotta l-ar fi tranşat pe chinezul Jun Lin în bucăţi, l-a decapitat, a mâncat bucăţi din corpul său, s-a masturbat cu părţi din corp şi a făcut sex cu trupul mutilat.

Mai mult, Luka Rocco Magnotta, zis şi „hăcuitorul din Montreal”, a filmat totul pentru a difuza oribila crimă pe Internet. El a trimis mai multe bucăţi din corpul chinezului la diferite partide politice din Canada.

Jun Lin, în vârstă de 32 de ani, originar din oraşul Wuhan, provincia Hubei (centrul Chinei), ar fi sosit în Quebec în iulie 2011 pentru a studia la Universitatea anglofonă Concordia.

Luka Rocco Magnotta a dezvăluit ulterior că a fost inspirat de filmul Basic Instinct, din 1992, când l-a ucis şi tranşat pe studentul chinez.

Un profesor din Suedia i-a mâncat buzele soţiei

Un fost profesor asociat la Institutul Medical Karolinska din Suedia a recunoscut că a tăiat buzele soției sale cu un cuțit, iar apoi le-a mâncat. Incidentul a avut loc la Stockholm. Potrivit ziarului Aftonbladet din Suedia, omul a fost cuprins de furie şi gelozie din cauza suspiciunilor că soția sa, mult mai tânără decât el, avea o aventură.

Un bărbat şi-a servit organele genitale la o petrecere

Un bucătar din Tokyo şi-a gătit penisul şi testiculele pentru masa de seară a cinci compatrioţi care au plătit în total 1.000 de euro în schimbul acestui festin horror.

Totul a început cu o postare pe Twitter:

„[Vă rog daţi mai departe] Ofer organele mele genitale (penis, testicule, scrot) în schimbul a 100.000 de yeni. Le voi prepara şi găti după cum doreşte cumpărătorul, în locaţia indicată de acesta”.

Anunţul de pe Twitter a fost făcut de bărbat în vârstă de 22 de ani, din Tokyo, care se descrie drept asexual.

Mao Sugiyama, de profesie bucătar, a organizat cina bizară la Ham Cybele – Century Banquet, o populară sală din Tokyo, iar pe lângă cei cinci meseni care s-au înscris să guste preparatele au fost destul de mulţi şi cei care s-au înghesuit să privească.

I-a mâncat inima şi creierul colegului de cameră

Alex Kinyua, în vârstă de 21 de ani, originar din Kenya și student la Morgan Universitatea de Stat din Maryland, a recunoscut că a folosit un cuțit pentru a ucide și a-l tranşa pe Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie, în vârstă de 37 de ani, înainte de a mânca organele sale. Alex Kinyua i-a mâncat inima şi creierul colegului său de cameră.

Crima a avut loc în luna iunie. Studentul a fost ulterior reţinut de poliţie după ce fratele său a descoperit în casă un cap de om şi două mâini.

Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie fusese dat dispărut, după ce plecase să facă jogging şi nu s-a mai întors.

Oamenii legii au găsit bucăţi din trupul victimei într-un coş de gunoi de lângă o biserică din localitate. Studentul nu a explicat motivul pentru care şi-a ucis şi mâncat colegul de apartament.

Criminal în serie. A mâncat şi vândut carne umană la piaţă

În luna mai, Zhang Yongming, în vârstă de 56 de ani, a fost arestat în satul său, în sud-vestul Chinei, unde era cunoscut sub numele de „monstrul canibal”. Zhang este acuzat de uciderea a 11 bărbați, dezmembrarea lor, consumarea unor părţi din trupurile lor, hrănirea cu carne umană a celor trei câini ai săi şi vânzarea organelor la piață, sub denumirea de „carne de struţ”.

Când poliţia a perchezitionat casa lui Zhang, a găsit în interior globi oculari umani conservaţi în sticle de vin și bucăți de carne de om agățate la uscat.

I-a muşcat o bucată de faţă vecinului

Un bărbat din Louisiana, Carl Jacquneaux, în vârstă de 43 de ani, l-ar fi atacat pe vecinul lui, Todd Credeur, din cauza unui conflict domestic nedefinit.

„În timpul atacului, suspectul a muşcat o bucată din faţa”, a declarat asistentul șefului de poliție Kert Thomas.

Credeur a spus că muncea în curtea lui, când a apărut și Jacquneaux şi l-a atacat din senin. Credeur a spus că s-a apărat pulverizând otravă de viespe în fața omului.

Pastile cu pudră de carne de om

Zeci de mii de pastile care conţin pudră din carne de om, şi care ar avea proprietăţi afrodisiace, au fost confiscate de autorităţile vamale sud-coreene. De la începutul anului au fost confiscate peste 17.500 de pastile de acest fel aduse din China.

Pudra de carne de om găsită în pastile provine de la copii decedaţi şi din embrioni şi se vinde pe piaţa neagră ca stimulent energizant şi afrodisiac. Specialiştii au avertizat însă populaţia că ele sunt pline de bacterii şi reprezintă un risc pentru sănătate.

Comerţul ilegal cu capsule cu pudră de carne de om a ieşit la iveală anul trecut, într-un documentar al Televiziunii publice sud-coreene.