Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, nu vrea taxă de autostradă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, spune că nu există motive pentru a fi introdusă taxa de autostradă. Explicaţia ar fi aceea că autostrăzile sunt făcute cu bani europeni, contribuţia de le bugetul de stat fiind una neînsemnată, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 13:03
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, nu vrea taxă de autostradă

„Nu avem motive să punem o taxă pe nişte autostrăzi pe care le facem din bani europeni, cu o contribuţie mică de la bugetul de stat. Chiar nu avem motive. Motive am putea avea eventual la Autostrada Bechthel, dar nici acolo nu o să aplicăm, pentru că ar fi o discriminare ca pe porţiunea de autostradă făcută pe bani europeni să nu punem taxă, iar pe această porţiune să punem taxă”, a afirmat ministrul Ovidiu Silaghi. Pe de altă parte, oficialul a subliniat că nu există niciun interes pentru a fi oprită vreo lucrare. „Nu intenţionăm să oprim nicio lucrare. Vrem să ne ţinem de contracte, vrem să fim parteneri loiali cu companiile care lucrează în toată ţara, dar avem pretenţia să-şi respecte şi ele termenii de execuţie şi termenii de dare în folosinţă. Dorim să continuăm ce este început pentru că vine vara şi este front de lucru asigurat pentru toate lucrările”, a spus ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. De asemenea, ministrul Transporturilor a dat asigurări că nu va întrerupe culoarul paneruopen şi că nici nu va fi modificat.

„Ar însemna să ne oprim, să mai avem încă vreo şase luni de negocieri cu Comisia Europeană. Nu avem acest interes, avem interesul să mărim gradul de absorbţie, prin urmare să continuăm lucrările”, a afirmat ministrul Ovidiu Silaghi.

Demnitarul a mai spus că autostrada Bucureşti-Ploieşti are termen de finalizare data de 30 iunie. În ceea ce priveşte autostrada Ploieşti-Braşov, ministrul a declarat că „acolo e o poveste mai lungă, neavând încă finanţare, încercăm un parteneriat public-privat”.