Ministrul Sănătăţii: Vom relua discuţiile despre TAXA pe fast-food

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, pentru gandul.info, că taxa pe fast-food va fi pusă din nou în discuţie, după ce prima tentativă a eşuat.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 20:43
Ministrul Sănătăţii: Vom relua discuţiile despre TAXA pe fast-food

Taxa pe fast-food a fost o tentativă care a eşuat. Acum suntem în discuţii de a reveni la ea. Intenţionăm să o propunem. Vom aplica aceleaşi reguli ca şi în alte ţări unde această lege există deja. Vom studia modelele din câteva ţări”, a spus Vasile Cepoi.

Fostul ministru al Sănătăţii, Attila Cseke, a vrut să introducă taxa pe fast-food în luna martie 2010. Taxa urma să fie impusă companiilor care produc, importă sau prepară produse tip fast-food, produse de patiserie-cofetarie, snacksuri, chipsuri, precum şi băuturi răcoritoare. Sumele colectate de pe urma impunerii acestei taxei ar fi trebuit să fie utilizate pentru finanţarea cheltuielilor de sănătate.

Pe de altă parte, Vasile Cepoi a spus că, în şase luni, vom avea o nouă Lege a sănătăţii, care va prevede reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate prin reducerea monopolului CNAS, dar şi o nouă organizare a spitalelor.