Ministrul propus la Educaţie are un CV plin de greşeli

Corina Dumitrescu, propusă de Victor Ponta drept ministru al Educaţiei, are un CV cu greşeli gramaticale.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 16:51
Ministrul propus la Educaţie are un CV plin de greşeli

În afară de mai multe greşeli de scriere, aflăm că rectorul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir are ca aptitudine înnotul” (corect gramatical, „înotul”), şi-a luat diploma de bacalaureat la secţia „reală” de la liceul de Chimie din Oradea şi a mers la Universitatea Standford (corect, Stanford) din California, potrivit gândul.ro.

Corina Dumitrescu nu a fost prea atentă atunci când şi-a redactat CV-ul, în 2008, pentru a fi depus la Senat. Printre lucrările sale se numără şi „Teoria izvoareloe dreptului”, sau „Consideraţii generale asupre instituţie sanctiunii„, „Revista de prept public” sau „Jean Monet Chair: European Economic Integration”.

Corina Dumitrescu este licenţiată în ştiinţe juridice, doctor în Drept, fondator la Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, fiind rector al acesteia. Ea a fost aleasă, în iunie 2010, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, în urma votului din plenul Senatului.

Situaţia a fost contestată, existând acuzaţii de incompatibilitate între funcţia de membru CSM – demnitate publică – şi cea de rector. Potrivit noii legi a Educaţiei, o persoană aflată în situaţia soţiei deputatului PSD trebuie să aleagă între locul din CSM şi funcţia de rector al Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.