Ministrul propus la Educaţie, acuzat de plagiat la audieri VIDEO

Acuzaţii de plagiat la adresa ministrului propus, pe ultima sută de metri, pentru portofoliul Educaţiei, Ioan Mang. Un deputat PDL a spus că există "suspiciuni" potrivit cărora unele lucrări ale lui Mang conţin "elemente de plagiat", iar noul ministru ar trebui să le lămurească. Intervenţia democrat-liberalei a dat prilejul unui dialog cu înţepături.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 12:18

Deputatul PDL, Doiniţa Mariana Chircu, a semnalat luni, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate, că există „suspiciuni” potrivit cărora unele articole ştiinţifice ale lui Mang conţin „elemente de plagiat”.

Există suspiciuni că unele dintre articolele dvs. ştiinţifice conţin elemente de plagiat. Dacă se va dovedi că sunt reale aceste suspiciuni, ce veţi face domnule ministru?„, l-a întrebat Chircu pe Ioan Mang.

Social-democratul Cristian Dumitrescu a încercat  însă să o pună pe deputată la punct.

Aduceţi acuzaţii foarte grave… Doamnă, lansaţi în eter nişte lucruri foarte grave”, a întrerupt-o Cristian Dumitrescu.

Am spus suspiciuni. (…) Ştiţi ceva? Cetăţenii din Mehedinţi s-ar supăra cumplit ca unui deputat de Mehedinţi pe care l-au trimis în Parlament să i se se ia cuvântul pentru că asta doreşte preşedintele comisiei. Vă rog foarte mult, nu suntem la şcoală să mă puneţi dvs. pe mine la punct în ceea ce vorbesc eu. Eu vorbesc cu ministrul desemnat al Educaţiei”, a răspuns pe un ton ridicat democrat-liberala.

Dvs. să faceţi precizări, dacă le aveţi. Aşa…  vorbiţi pe vorbe”, a intervenit din nou Cristian Dumitrescu.

Am spus suspiciuni”, l-a contrat Chircu.

Nu pe suspiciuni, doamnă. Vorbim pe altceva aici… suntem la comisia de învăţământ”, a pus capăt dialogului Dumitrescu.

Ioan Mang a ţinut însă să răspundă „acuzaţiilor” deputatei PDL, spunându-i că i-a pus o întrebare care speră că are un singur scop: acela de „a fi cât mai acră” cu un reprezentant al USL.

În momentul în care voi fi acuzat de plagiat, fiţi convinsă că mă retrag din orice funcţie„, a precizat Mang.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, duminică seară, că a rugat-o pe Corina Dumitrescu să accepte ca pentru acest moment să nominalizeze o altă persoană pentru portofoliul Educaţiei, noua propunere fiind senatorul PSD Ioan Mang.

Ioan Mang este senator de Bihor, membru în Comisia pentru învăţământ. El este, din 2003, profesor universitar la Universitatea Oradea.