Ministrul-problemă, din scandal în scandal. Corina Dumitrescu, acuzată de plagiat

Ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, este implicat într-un nou scandal! Rectorul Universităţii "Dimitrie Cantemir" şi soţul său, Cristian Dumitrescu, sunt acuzaţi de un profesor de drept şi autor al mai multor cărţi juridice că l-au plagiat. Profesorul Octavian Manolache se luptă în instanţă încă din 2007 pentru a cere daune, după ce, spune el, soţii Dumitrescu au folosit informaţii din cărţile sale, pe care şi le-au atribuit.

RomaniaTV.net
05 mai 2012, 10:16
Ministrul-problemă, din scandal în scandal. Corina Dumitrescu, acuzată de plagiat

Octavian Manolache este autor al mai multor cărţi de drept comunitar, iar în 2007 i-a dat în judecată pe soţii Dumitrescu pentru că şi-au atribuit informaţii din cărţile sale, fără a menţiona sursa.

Profesorul cere să se constate că cea propusă să conducă Ministerul Educaţiei a încălcat legea drepturilor de autor.

Din 2007 până în prezent procesul a fost plimbat pe la mai multe instanţe, ultima care s-a pronunţat a fost Tribunalul Bucureşti, care a respins acţiunea profesorului Manolache, iar acum omul îşi caută dreptatea la Curtea Supremă. 

Potrivit informaţiilor România TV, Corina Dumitrescu este profesorul cu care Elena Udrea şi-a dat lucrarea de doctorat. De asemenea, rectorul Universităţii „Dimitrie Cantemir” este apărată de casa de avocatură a fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

CITEŞTE ŞI:

Dumitrescu, propusă la Educaţie, acuzată de incompatibilitate pentru că e rector şi membru CSM

Ministrul propus la Educaţie are un CV plin de greşeli

Ministrul propus la Educaţie ar fi minţit în privinţa studiilor efectuate

Postarea CV-ului cu greşeli al ministrului propus la Educaţie, verificată de CSM