Ministrul Muncii nu ştie câţi pensionari sunt în România VIDEO

Ministrul Muncii Claudia Boghicevici nu ştie câţi pensionari sunt în România. Prezent în emisiunea "România 60 minute", ministrul a fost întrebat punctual câţi oameni au pensii sub 740 lei.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 17:59
Ministrul Muncii nu ştie câţi pensionari sunt în România VIDEO

Întrebată câţi pensionari din România au în prezent venituri sub 740 de lei, ministrul Muncii a răspuns: „M-aţi luat pe nepregătite. Ştiu să vă spun câţi au fost afectaţi de această prevedere, adică 2.181.000, peste …”.

În plus, ministrul Muncii nu a putut explica întârzierea de 30 de zile privind publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curţii Constituţionale pe calculul contribuţiilor de sănătate a 2,1 milioane de pensionari. Ca să elimine aplicarea unor măsuri neconstituţionale privind contribuţiile, Claudia Boghicevici spune că Ministerul Muncii mai are nevoie de încă 45 zile.

„Nu vă pot da răspunsul referitor la publicarea in Monitorul Oficial. Nu am atribuţii şi pârghii să solicit MO să publice aceste acte mai devreme sau mai târziu„, a declarat ministrul la România TV.

Un grup de lucru pentru aplicarea deciziei CCR a fost înfiinţat nu în momentul emiterii deciziei, adică pe 13 martie, ci doar la o zi după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, pe 19 aprilie, când deja pensionarii se călcau în picioare la uşile caselor de pensii şi ale tribunalelor.