Ministrul Muncii: Nu există nici un temei legal pentru a restitui CAS-ul la pensii

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat vineri că pensiile sub 740 de lei nu sunt afectate de reţinerea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, iar pentru cererile de restituire retroactivă a sumele plătite pentru CAS nu există nici un temei legal, prevederile aplicându-se doar pentru viitor.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 09:39
Ministrul Muncii: Nu există nici un temei legal pentru a restitui CAS-ul la pensii

„Decizia Curţii Constituţionale noi o respectăm şi o aplicăm. Pentru luna mai rămân în vigoare normele codului fiscal actual, iar în 45 de zile legile fiscale vor fi puse în concordanţă cu decizia Curţii. În ceea ce priveşte solicitările pentru restituirea sumelor încasate până acum din contribuţia de sănătate pot să spun un singur lucru, Curtea Constituţională a precizat foarte clar că drepturile sunt calculate şi se aprobă de acum încolo. Nu există un temei legal pentru a restitui sumele încasate până acum”, a declarat Claudia Boghicevici.

„Ce se întâmplă la Argeş este un caz aparte. Curtea de Apel a soluţionat favorabil cererile pensionarilor faţă de alte zone ale ţării unde instanţele au respins cererile”, a precizat şi Doina Pârcălabu, directorul Casei de Pensii.

Curtea Constituţională a decis că reţinerea CAS-ului pentru o anumită categorie de pensionari este neconstituţională.