Ministrul Muncii a discutat cu reprezentaţii FMI despre modificările aduse la Codul Muncii VIDEO

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional s-au întâlnit, joi, cu ministrul Muncii şi cu ministrul delegat pentru Dialogul Social. Printre temele de discuţie a fost definirea consumatorului vulnerabil, dar şi modificările actualului Cod al Muncii, care a dus la scăderea numărului de contracte pe perioadă nedeterminată.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 14:06
Ministrul Muncii a discutat cu reprezentaţii FMI despre modificările aduse la Codul Muncii VIDEO

„Am avut o întâlnire cu Fondul Monetar axată pe probleme generale prevăzute în acord care revin în sarcina Ministerului Muncii. Ele sunt cele curente. S-au referit la două aspecte: una la Legea Muncii şi Legea Dialogului Social, ce s-a mai întâmplat şi cum s-au implementat legile asistenţei sociale. Avem în sarcină definirea persoanei vulnerabile. Începând de anul viitor o să crească preţurile la gaze şi energie electrică. S-a scos subvenţia pe energie electrică şi ca atare persoanele vulnerabile trebuie să fie protejate”, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după întâlnirea cu FMI.

Ministrul Muncii a mai precizat că printre temele discutate a mai fost şi problema venitului minim de inserţie, care va fi implementat în anii următori.

„Am vorbit despre venitul minim de inserţie, care la fel va fi implementat în anii următori şi nu are o finalitate imediată. Acolo vor fi reunite mai multe ajutoare astfel încât ajutorul global să fie acordat familiei şi să cuprindă toate nevoile familiei respective. Am mai discutat despre evoluţia modului de aplicare a Codului Muncii, despre cum au evoluat contractele în economie, pe perioadă determinată şi pe perioadă nedeterminată, şi cum a început să fie implementată legea zilierilor şi ce intenţii avem pentru viitor”, a mai afirmat Câmpeanu.