Ministrul Educaţiei, despre clasa pregătitoare: Înscrierea la şcoală nu se schimbă

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a declarat la România TV că înscrierea la şcoală nu se schimbă. "Încercăm să asigurăm stabilitate sistemului, să fie schimbări minime", a spus ministrul.

03 feb. 2013, 16:13
Ministrul Educaţiei, despre clasa pregătitoare: Înscrierea la şcoală nu se schimbă

Clasa pregătitoare rămâne în ciclul primar, nu se face nicio modificare legislativă, învăţătorii şi învăţătoarele vor fi responsabili pentru aceste clase, prin urmare nu se întoarce la grădiniţă din punct de vedere didactic, metodologic, ci din punct de vedere al organizării – 13% din clase au fost organizate şi anul acesta în grădiniţă, întrucât acolo au fost identificate cele mai bune spaţii pentru copii”, a declarat Remus Pricopie.

„Ce se va face face anul acesta, spre deosebire de anul trecut, când părinţii nu au avut niciun cuvânt de spus, doar au fost obligaţi să execute nişte decizii asumate de guvern, anul acesta vom vedea care este punctul lor de vedere şi vom putea să identificăm cea mai bună locaţie pentru copii. Părinţii vor primi pachetul de informaţii în ziua în care îşi duc copiii la grupa mare, după care, pe fiecare localitate în parte vor fi prezentate rezultatele, iar directorul şi inspectorii vor satisface opţiunile părionţilor”, a explicat ministrul Educaţiei la România TV.

Clasa pregătitoare rămâne în învăţământul obligatoriu de la şase ani şi poate fi organizată în şcoală sau în grădiniţă, decizia privind locul unde vor învăţa copiii fiind luată în funcţie de spaţii, după consultarea părinţilor, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei.