Ministrul Educaţiei, despre rezultatul la Bacalaureatul Olimpicilor 2013: Probabil este unul mediu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat, vineri, că rezultatele obţinute de elevii care au susţinut sesiunea specială a bacalaureatului sunt unele de nivel mediu.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 13:10
Ministrul Educaţiei, despre rezultatul la Bacalaureatul Olimpicilor 2013: Probabil este unul mediu

Remus Pricopie a explicat că, din analiza datelor, rezultă că elevii sportivi au avut rezultate puţin mai slabe, în vreme ce toţi olimpicii au promovat fără probleme, potrivit Agerpres.

Nu sunt rezultate bune, nu sunt rezultate slabe. M-am uitat cu mare atenţie pe toate datele pentru că, sigur, noi avem acel procent de 50% pe toate categoriile de programe. Avem elevi olimpici, care au trecut cu un procent de sută la sută, avem elevi sportivi care au trecut cu 44% (…), iar elevii sportivi au fost mult mai mulţi decât elevii olimpici. Eu cred că este un rezultat care poate fi îmbunătăţit, dar repet, este doar o porţiune din ceea ce urmează să se întâmple. (…) Probabil că rezultatul este unul mediu„, a spus Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre decontarea banilor pentru naveta elevilor, precizând că această problemă a apărut din cauză că unele firme de transport percep tarife şi de zece ori mai mari pentru aceeaşi distanţă.

„Cred că faptul că în cinci zile s-au deblocat sume distincte este un semn clar că această problemă este pe agenda Guvernului şi încercăm să o rezolvăm. În acelaşi timp, însă, (…) această problemă a apărut, în principal, din cauza faptului că anumiţi transportatori, nu toţi, au considerat că indiferent de valoarea abonamentului Guvernul şi Ministerul trebuie să deconteze. Şi aşa ajungem în situaţia în care deşi în acelaşi judeţ sau judeţe diferite un elev plăteşte pentru o distanţă de 15 kilometri un abonament de 25 de lei, un alt transportator şi sunt mulţi alţi transportatori care aplică tarife de 5, 6, am identificat şi de 10 ori mai mari”, a afirmat ministrul Educaţiei, care a promis că va face publice aceste date în perioada următoare.