Ministrul Duşa a cerut Corpului de Cotrol o situaţie a dosarelor cu autori necunoscuţi

Mircea Duşa a declarat, vineri, la România TV că a dispus un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru a verifica dosarele cu autori necunoscuţi care presupun violenţe sau crime comise de suspecţi, precizând că a solicitat întocmirea unui raport care să fie gata până la sfârşitul săptămânii viitoare.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 19:57
Ministrul Duşa a cerut Corpului de Cotrol o situaţie a dosarelor cu autori necunoscuţi

„Eu am dispus azi-dimineaţă (n.r. vineri) un control la IPJ Ilfov privind toate dosarele cu autori necunoscuţi care au avut ca rezultat violenţe sau chiar ucideri de persoane. Vreau să văd, în toate situaţiile cu autori necunoscuţi, dacă au făcut toate eforturile ca acele persoane să fie depistate. De luni, Corpul de Control al Ministrului va fi acolo şi va realiza această investigaţie şi am dat un prim termen sfârşitul săptămânii. Activitatea MAI trebuie să se schimbe. Un asemenea control nu-l ordon pentru a acoperi anumite nereguli. Un control trebuie să se finalizeze cu măsurile disciplinare, cu măsurile prevăzute de lege pentru cei care nu şi-au făcut datoria”, a spus Mircea Duşa la România TV

Controlul impus de ministrul Administraţiei şi Internelor vine după incidentul legat de uciderea unei tinere japoneze în urmă cu două săptămâni şi găsită într-o pădure din zona DN 1 Corbeanca, în contextul în care Ambasada Japoniei în România a anunţat că autorităţile române ar trebui să ia măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din aeroporturi şi a celor de transport.