Ministrul Apărării: Eu nu aş da NICI UN LEU pentru parada militară de 1 Decembrie

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, vineri seara, că în ceea ce priveşte organizarea Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie va solicita, şi la masa Guvernului, şi la masa CSAT, să nu se ''zburde'' cu cheltuielile, scrie Agerpres.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 19:33
Ministrul Apărării: Eu nu aş da NICI UN LEU pentru parada militară de 1 Decembrie

„Decizia nu îmi aparţine mie, dar eu, având în vedere realităţile actuale ale bugetului, dacă cineva mă va întreba, eu aş descuraja orice fel de cheltuială în plus, cu angajarea unor echipamente care costă mult. Putem să onorăm ziua de 1 Decembrie la costuri minime, cu oameni, cu soldaţi care vin şi defilează. Aşa aş face”, a spus Dobriţoiu, într-o emisiune la B1 tv.

El a afirmat că paradele „costă în jur de un milion de euro”.

Întrebat cât este dispus MApN să cheltuiască anul acesta pentru parada de 1 Decembrie, ministrul Apărării a spus: „Eu nu aş da niciun leu. Mândria naţională ne-o reperăm printr-un buget adecvat, dacă vrem să dăm relevanţă acestei structuri de forţă a statului pe care s-a structurat practic identitatea naţională. Dacă vrem să avem o instituţie bugetată este bine să facem economii. Dacă nu, o să ajungem să apelăm la populaţie cum am apelat pentru Ateneu – daţi un leu pentru Ateneu, aici chestiunea este mai scumpă, să zicem daţi 100 de euro de persoană pentru Armată”.

Ministrul a precizat că el este „doar un membru din arcul guvernamental” şi că va respecta deciziile. „Dar vă spun cu toată tăria că şi la masa Guvernului, şi la masa CSAT, voi solicita să nu zburdăm cu cheltuielile. Deci la minimum„, a mai spus Corneliu Dobriţoiu.