Ministrul Agriculturii a dispus un CONTROL EXTINS la APIA după ce directorul general a fost reţinut

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a dispus Corpului de Control efectuarea de urgenţă a unui control extins la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu privire la întreaga activitate a directorului general adjunct, Aurel Pană, potrivit unui comunicat MADR.

14 aug. 2013, 13:45
Ministrul Agriculturii a dispus un CONTROL EXTINS la APIA după ce directorul general a fost reţinut

Controlul vizează activitatea legată de achiziţiile publice avute în responsabilitate de Aurel Pană, ca membru sau preşedinte al unor comisii de licitaţii. Rezultatele controlului vor fi făcute publice cât mai curând posibil, conform România TV.

Citeşte şi Directorul general adjunct al APIA a fost reţinut

„Ministrul Daniel Constantin dezaprobă orice abatere de la exercitarea legală a responsabilităţilor de serviciu şi va acţiona în continuare pentru sancţionarea celor vinovaţi de încălcarea legii”, se mai arată în comunicat.

Procurorii i-au reţinut pe Aurel Pană, şi pe Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Aurel Pană, director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a fost reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.