Numărul orelor de sport din învăţământul preuniversitar va fi DUBLAT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat joi că intenţionează dublarea numărului de ore de educaţie fizică şi sport pentru întregul învăţământ preuniversitar, respectiv atât pentru gimnaziu, cât şi pentru liceu.

RomaniaTV.net
07 mart. 2013, 15:13
Numărul orelor de sport din învăţământul preuniversitar va fi DUBLAT

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a făcut acest anunţ cu prilejul lansării competiţiei „Cupa Ministerului Educaţiei Naţionale la Fotbal”.

Prima măsură, pe care deja am anunţat-o, este dublarea numărului de ore de mişcare în grupa de vârstă corespunzătoare claselor I-IV. Ordinul de ministru privind planul-cadru probabil că va fi semnat luni, cel târziu. Vom dubla numărul de ore de educaţie fizică şi sport şi la clasele V-VIII, respectiv IX-XII„, a spus ministrul.

Remus Pricopie a recunoscut că infrastructura pentru sport este insuficient dezvoltată în şcoli, însă, în acelaşi timp, există facilităţi care nu sunt folosite. „Când Guvernul a decis să reinvestească în sport, evident că este un semnal şi către autorităţile locale şi minister ca investiţiile să continue în acest domeniu. Este bine să discutăm şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului, să vedem cum folosim împreună infrastructura pe care o avem”, a continuat ministrul.

Demnitarul a ţinut să precizeze că, pentru materializarea acestei intenţii, la nivel guvernamental, s-a luat decizia constituirii unui comitet interministerial format din reprezentanţi ai ministerelor Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Sănătăţii şi Dezvoltării Regionale.

Pricopie a explicat că orele de sport alocate în plus claselor pregătitoare şi I-IV au fost luate din cele aflate la dispoziţia şcolii, nefiind afectate celelalte discipline. „Pe segmentul de clase V-XII, există încă elevi care fac o singură oră de sport. Aici, din toamnă, vor fi două ore de sport. Primele măsuri în privinţa măririi numărului de ore de sport vor fi puse în aplicare cu 15 septembrie”, a precizat ministrul.

Remus Pricopie a mai declarat, în acelaşi context, că obiceiul părinţilor de a-şi scuti copiii de sport ar trebui să dispară. „Nu ar mai trebui să existe situaţii în care părinţii obţin scutiri pentru ca elevii să nu facă sport. Îi vom suna pe medicii care dau scutiri. Părinţii să conştientizeze că sunt împotriva copiilor prin faptul că nu-i lasă să facă sport”, a subliniat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a adăugat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor lucra şi în zona de prevenţie în ceea ce priveşte consumul de ţigări, băutură şi droguri în rândul elevilor.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, vrea să introducă în şcoli teatrul şi educaţia prin film