Ministerul Educaţiei NU susţine înfiinţarea ŞCOLILOR DE CORECŢIE

Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, că nu susţine înfiinţarea şcolilor de corecţie şi nici nu are în vedere o asemenea temă pe agenda de lucru. De cealaltă parte, profesorii speriaţi de amploarea pe care a luat-o violenţa în şcoli ar fi susţinut crearea unor centre de reeducare pentru elevii agresivi.

31 ian. 2013, 11:37
Ministerul Educaţiei NU susţine înfiinţarea ŞCOLILOR DE CORECŢIE

Ministerul Educaţiei Naţionale consideră că măsurile coercitive, precum acelea impuse de şcoala de corecţie, nu sunt un răspuns în privinţa corijării comportamentelor care ies din norma socială general acceptată.

Prevenţia actelor violente, antisociale, prin educaţie şi consiliere, prin conlucrarea între şcoală, părinţi şi elevi sunt elementele esenţiale în corijarea atitudinii elevilor. Sistemul de educaţie, prin instituţiile şi reprezentanţii săi, este chemat să propună şi să identifice direcţii constructive pentru beneficiarii acestuia, elevii”, se arată în comunicatul de presă emis de Minister.

Reprezentanţii profesorilor ar fi susţinut înfiinţarea unor şcoli de reeducare pentru elevii agresivi, pentru că aceştia nu se mai tem de scăderea notei la purtare sau de alte sancţiuni din regulamentul şcolar.

Şi liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, s-a arătat extrem de îngrijorat de amploarea pe care a luat-o violenţa din şcoli şi spune că dacă acest fenomen nu va fi diminuat, elevii agresivi de azi vor deveni deţinurii de mâine.

„Cred că o măsură care ar trebui luată pentru a diminua violenţa în scoli ar fi înfiinţarea şcolilor de corecţie. S-a ajuns la concluzia că psihologii şcolari nu mai sunt eficienţi pentru anumiţi elevi, nota scăzuta la purtare este o pedeapsă mult prea blândă pentru ei, iar aşa cum şi în alte ţări există centre de reeducare, aşa ar trebui să se întâmple şi în România. Sunt foarte mulţi elevi agresivi, cărora nimeni nu are ce să le facă. Familia şi şcoala sunt neputincioase şi nici măcar poliţia nu are ce să facă. Ministerul de Justiţie, Ministerul Educaţiei trebuie să găsească o soluţie. Profesorii sunt loviţi, amenintaţi. S-a ajuns prea departe. Din păcate, aceşti copii cu probleme vor ajunge deţinuţii de mâine, iar statul va plăti mai mult pentru ei atunci când vor ajunge în puşcărie”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET liderul FSLI, Simion Hăncescu.