Ministerul Educaţiei, în control la Şcoala nr. 11 din Capitală, privind publicitatea la margarină

Corpul de control al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) verifică, în perioada 1 - 5 iulie, modul în care un producător de margarină şi-a făcut publicitate în Şcoala Generală nr. 11 din Capitală.

01 iul. 2013, 20:19
Ministerul Educaţiei, în control la Şcoala nr. 11 din Capitală, privind publicitatea la margarină

„Ministerul Educaţiei Naţionale a dispus verificarea modului în care s-au respectat prevederile legale privind reclama şi publicitatea comercială realizată de o firmă producătoare de margarină, în Şcoala Generală nr. 11 din Bucureşti. Corpul de control al MEN se va afla în unitatea de învăţământ în perioada 1 – 5 iulie şi va analiza toate datele implicate în acest caz”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Potrivit informaţiilor din presă, compania producătoare a margarinei Rama a organizat un eveniment la Şcoala nr. 11 pentru promovarea propriului produsului.

Nadia Comăneci, care face reclamă acestui produs, a fost recent ţinta unor atacuri pentru că promovează margarina, inclusiv în şcoli.

„Nadia Comăneci poate să-şi bage-n fund reclama ei la margarină. Vai mama ei de cerşetoare, ce-a ajuns…I-aş da numai zece…şuturi în fund! O nemernică, vinde otravă pe arginţi”, acest mesaj a apărut, săptămâna trecută, pe contul de Facebook al jurnalistului Robert Turcescu.

Compania Unilever, care produce margarina „Rama”, susţine că a organizat evenimentul pe baza unui parteneriat încheiat cu şcoala: „Programul a fost discutat şi aprobat cu administraţia şcolii, cu care s-a încheiat un „Acord de Parteneriat”, potrivit legislaţiei în vigoare. Pentru copiii participanţi la concurs condiţia obligatorie a fost să prezinte acordul scris al părinţilor”, notează adevarul.ro.