Ministerul Educaţiei a stabilit valori noi pentru premiile olimpicilor: între 2.480 şi 12.180 de lei

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MCTS) a stabilit noile valori ale premiilor acordate elevilor care au câştigat olimpiade şi concursuri internaţionale organizate în ţară sau în străinătate valabile în anul 2012, acestea osciliând între 2.480 şi 12.180 de lei.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 17:39
Ministerul Educaţiei a stabilit valori noi pentru premiile olimpicilor: între 2.480 şi 12.180 de lei

Potrivit ordinului MECTS, valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele internaţionale, pe obiecte de învăţământ, acordate de Ministerul Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului, în anul 2012, sunt următoarele: premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim -12.180 de lei, premiul I – 9.430 de lei, premiul II – 8.080 de lei , premiul III – 5.770 de lei, iar menţiune – 3.940 de lei.

De asemenea, valorile premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limbă Latină Sulmona şi Venosa, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve acordate de Ministerul Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului, în anul 2012, sunt: premiul I -4.310 lei, premiul II -3.670 de lei, premiul III -2.860 de lei, menţiune – 2.480 de lei.

Pentru profesorul sau profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii premiaţi.

Şcoala de unde provine elevul sau pe care a frecventat-o acesta va primi un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotări destinate sprijinirii calităţii procesului de învăţământ la disciplina pentru care s-a obţinut premiul.

Potrivit statisticilor, elevii premianţi provin de la 74 de unităţi de învăţământ.