Mijloacele de transport au revenit pe traseu la Braşov. O parte dintre şoferi au încetat greva

Circulaţia mijloacelor de transport în comun din municipiul Braşov a fost reluată, sâmbătă, în jurul orei 16,00, a anunţat Regia Autonomă de Transport.

RomaniaTV.net
08 iun. 2013, 15:26
Mijloacele de transport au revenit pe traseu la Braşov. O parte dintre şoferi au încetat greva

Potrivit unui comunicat al RAT Braşov, în urma unor discuţii purtate între conducere Regiei şi reprezentanţii salariaţilor aflaţi în grevă, o parte dintre conducătorii auto au renunţat la greva din ultimele zile şi au decis reluarea lucrului. „Conducerea şi salariaţii RAT depun toate eforturile ca în cel mai scurt timp posibil să se reia circulaţia pe toate traseele, conform orarelor afişate în staţii şi pe site-ul Regiei. Conducerea Regiei îşi exprimă pe această cale speranţa că toţi angajaţii vor înţelege situaţia existentă şi vor acţiona pentru reintrarea în starea de normalitate, pentru a nu se crea neplăceri utilizatorilor transportului public de călători din Braşov”, se precizează în comunicatul de presă.

Vineri dimineaţa, cei 360 de şoferi de la RAT Braşov au încetat lucrul nemulţumiţi că nu li se majorează salariile. Ei au solicitat o majorare cu aproape 30%, în timp ce conducerea spunea că nu este posibil acest lucru deoarece conform legii bugetului regiile care primesc subvenţii de la bugetul local sau lucrează în pierdere nu pot majora salariile.

Un şofer RAT câştigă lunar în jur de 1.200 – 1.500 de lei în funcţie de vechime. Salariile angajaţilor RAT nu au mai fost majorate din anul 2007.

RAT Braşov primeşte din bugetul local o subvenţie de 35 de milioane de lei anual.

Regia deserveşte populaţia municipiului Braşov cu 240 de autobuze şi troleibuze care circulă pe 44 de linii. RAT are 960 de salariaţi.