Mii de oameni s-au închinat la moaştele Sfântului Nectarie VIDEO

Mii de oameni au urcat Dealul Patriarhiei. Aceştia au venit să se roage pentru sănătatea lor şi a celor suferinzi. Este a doua zi de pelerinaj, iar joi le-au fost oferite şi sarmale. Aproape 8.000 de porţii au fost pregătite pentru pelerinii veniţi din toată ţara.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 14:04
Mii de oameni s-au închinat la moaştele Sfântului Nectarie VIDEO

Mii de credincioşi adunaţi din toate colţurile ţării au stat la coadă, unii chiar toată noaptea, să se închine la moaştele Sfântului Nectarie, ocrotitorul bolnavilor. Credinţa a fost cea care le-a dat putere să stea cu orele, în frig.

Oamenii au primit ceai, dar şi câte o porţie de mâncare caldă. Aproape 8.000 de porţii de sarmale au fost pregătite pentru pelerini.

De la cele sfinte, la cele lumeşti nu a fost decât un singur pas. La poalele Dealului Mitropoliei, comercianţii au împânzit zona. Momentul este numai bun pentru a vinde icoane sau alte obiecte bisericeşti.

Cele mai ieftine icoane costă doar câţiva lei, dar preţurile pot să ajungă şi la câteva mii de lei.

Evenimentele religioase vor continua şi în următoarele cinci zile, până pe data de 30 octombrie. Cea mai importantă zi este ziua de sâmbătă când va avea loc o slujbă oficiată de peste 50 de preoţi, printre care se numără şi preoţi din Grecia, deoarece moaştele Sfântului Nectarie au fost aduse tocmai dintr-o insulă din Grecia.