Mii de manifestanţi la Istanbul, în sprijinul lui Mohamed Morsi

Mii de persoane s-au adunat duminică seară la Istanbul la apelul unui partid islamist turc pentru a-şi exprima sprijinul faţă de preşedintele egiptean demis Mohamed Morsi, a constat un fotograf al agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iul. 2013, 19:18
Mii de manifestanţi la Istanbul, în sprijinul lui Mohamed Morsi

‘Suntem alături de tine, Morsi!’, ‘Suntem toţi musulmani, suntem toţi fraţi!’, a scandat mulţimea, mobilizată de Partidul Fericirii (SP) în vecinătatea zidurilor bizantine din Istanbul pentru un ‘miting al opoziţiei faţă de loviturile de stat şi de susţinere a Egiptului’.

Mulţimea, care flutura numeroase drapele egiptene şi palestiniene, l-a huiduit pe generalul Abdel Fattah al-Sisi, ministrul apărării şi noul om puternic al ţării după înlăturarea lui Morsi de către armată, la 3 iulie.

‘Egiptul a avut mulţi faraoni, dar pentru fiecare faraon există un Moise, pentru fiecare Sisi există un Morsi’, a declarat Selman Esmerer, liderul filialei din Istanbul a SP.

Manifestaţia a avut loc în timp ce Morsi şi alţi membri ai mişcării islamiste a Fraţilor Musulmani au fost interogaţi duminică de justiţia din Egipt, care a decis îngheţarea bunurilor a 14 responsabili islamişti, în cadrul anchetei privind violenţele sângeroase din ultimele săptămâni.

Premierul turc islamist-conservator, Recep Tayyip Erdogan, un apropiat al lui Morsi, şi-a manifestat sprijinul fără reţinere pentru aliatul său, afirmând că înlăturarea acestuia de la putere a fost o ‘lovitură de stat’.

‘În momentul de faţă, preşedintele meu în Egipt este Morsi, deoarece a fost ales de popor’, a declarat sâmbătă Erdogan, citat de AFP.