Mihail Boldea a fost localizat în Kenya. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare în lipsă

Deputatul Mihail Boldea s-ar afla în Kenya, informează România TV. Parlamentarul a părăsit România în data de 17 martie pentru punctul de frontieră Giurgiu, a ajuns în Turcia, unde s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Nairobi. Mihail Boldea a mai fost în Kenya, în timpul unei vacanţe.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 17:02
Mihail Boldea a fost localizat în Kenya. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare în lipsă

Mihail Boldea a părăsit România. Între timp, autorităţile se dau de ceasul morţii ca să îndeplinească procedurile legale şi să-l poată prinde oficial pe fugar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă, pe 30 de zile, pe numele deputatului Mihail Boldea. Decizia nu este definitivă. După emiterea mandatului, Boldea va putea fi dat în urmărire generală şi internaţională. Procurorul general Codruţa Kövesi a afirmat că Mihail Boldea a plecat legal din ţară şi că are informaţii despre locul unde se află în acest moment deputatul. Tatăl şi fratele deputatului sunt cercetaţi în libertate.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a dispus verificări la DIICOT în legătură cu cercetările efectuate în cazul deputatului Mihail Boldea

Procurorii DIICOT au cerut miercuri seara emiterea mandatului de arestare, după ce a anunţat că inculpatul a părăsit România cu o maşină, în data de 17 martie.

Fratele mai mic şi tatăl deputatului Mihail Boldea au fost audiaţi joi. Anchetatorii au încercat să stabilească cum a reuşit parlamentarului să fugă din ţară şi dacă a fost ajutat de cineva.