Mihai Stoica, atac la Piţurcă: „Vrea să devină comedian şi n-am aflat încă?”

Selecţionerul Victor Piţurcă a afirmat, imediat după eşecul usturător cu Olanda, că evoluţia naţionalei României a fost afectată de faptul că fotbaliştii Stelei "nu s-au ridicat la nivelul fizic aşteptat". Remarca antrenorului primei reprezentative a stârnit reacţii dure printre oficialii liderului din Liga I.

27 mart. 2013, 11:46
Mihai Stoica, atac la Piţurcă: „Vrea să devină comedian şi n-am aflat încă?”

Steaua este lider detaşat în Liga I şi a jucat în 2013 patru meciuri în Liga Europa, cu Ajax în şaisprezecimi şi cu Chelsea în optimi, fiind eliminată de formaţia britanică. „Roş-albaştrii” sunt cea mai în formă echipă din campionatul intern, iar selecţionerul Victor Piţurcă a apelat la mai mulţi jucători din trupa lui Reghecampf pentru dubla cu Ungaria şi Olanda, din preliminariile CM 2014, din care România a obţinut însă doar un punct chinuit, la Budapesta.

La finalul meciului de marţi seară, de la Amsterdam, pierdut de „tricolori” cu 0-4, selecţionerul Victor Piţurcă a apreciat că jocul slab a fost cauzat de lipsa formei fizice a fotbaliştilor: „Cei de la Steaua au fost obosiţi după cele patru meciuri jucate în Liga Europa şi nu s-au ridicat nici ei la nivelul fizic aşteptat„.

Aprecierea lui Piţurcă l-a scos din sărite pe managerul general al Stelei, Mihai Stoica. „Şi eu nu-mi explicam de ce a fost schimbat Adi  Popa… Vrea cineva să devină stand-up comedian şi n-am aflat încă?„, a comentat Mihai Stoica, ironic, pe pagina sa de Facebook.

Oficialul stelist a argumentat apoi de ce jucătorii formaţiei „roş-albastre” nu pot fi blamaţi pentru rezultatul de la Amsterdam: „Chiricheş şi Gardoş sunt fundaşi centrali şi cu toate astea au încercat să facă superioritate urcând de câte ori au avut posibilitatea, Bourceanu şi Pintilii au alergat non-stop (e adevarat, mult mai aproape de poarta proprie decât sunt obişnuiţi la Steaua), Popa a fost singurul jucator cu care am ajuns la poarta cealaltă, iar Tanase, a cărui lipsă de formă sportivă era mai evidentă decât noua freză a lui Stancu, a avut două meciuri pauză în campionat. Chipciu, din câte-mi dau seama, a fost odihnit pentru meciul cu Trinidad-Tobago din 4 iunie. De Latovlevici nu mai zic nimic, am obosit„, a comentat Meme Stoica, exprimându-şi speranţa ca afirmaţia lui Piţurcă să fie fie o glumă, fie o invenţie a presei.

La meciul cu Olanda, Victor Piţurcă a folosit şase jucători stelişti în echipa de start: fundaşii centrali Chiricheş şi Gardoş, închizătorii Bourceanu şi Pintilii şi mijlocaşii Adi Popa şi Cristi Tănase.