Mihai Bendeac declară război bisericii: „Mi-e greaţă de TOT ce înseamnă religie”

Actorul Mihai Bendeac a stârnit o amplă polemică pe Facebook, după ce a postat pe reţeaua de socializare un mesaj foarte dur la adresa religiei şi a Bisericii Ortodoxe.

16 ian. 2013, 08:57
Mihai Bendeac declară război bisericii: „Mi-e greaţă de TOT ce înseamnă religie”

Religia este „un rău mai mare decât orice sectă satanică”, a scris Mihai Bendeac, într-o postare în care demolează tot ceea ce are legătură cu biserica, subliniind, totuşi, că în opinia sa „Dumnezeu e iubire”, nu o forţă care pedepseşte.

Promit solemn şi ferm că NU voi mai intra, începând din azi, în nicio biserică ortodoxă. Mi-e greaţă de TOT ce înseamnă religie. E un rău mai mare decât orice sectă satanică. Există o teamă stupidă de a vorbi deschis despre asta. Cum să vorbeşti religia de rău?! Te bate Dumnezeu! Da’ cine e Dumnezeu? Moroşanu?! Ba chiar se şi spune că e cumplit „blestemul preoţilor”. Uite parerea mea. Dumnezeu nu face rău. Niciodată! Nimănui! Dumnezeu e Iubire. Aşa că, decât să pup eu mâna unor borfaşi mercantili turnători, n-ar vrea să mă pupe ei? Ghici unde? Treziţi-vă!!!„, a scris Bendeac pe reţeaua de socializare.