Mihaela Geoană, Valeriu Tabără şi Frunzăverde, menţionaţi în dosarul FRAUDELOR BANCARE

Liderul reţelei, Mihai Stan, a menţionat în declaraţia sa, dată la DIICOT, numele Mihaelei Geoană, al lui Valeriu Tabără şi al lui Sorin Frunzăverde. Potrivit lui Stan, aceştia l-ar fi ajutat să obţină credite în mod ilegal, informează România TV. 

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 18:36
Mihaela Geoană, Valeriu Tabără şi Frunzăverde, menţionaţi în dosarul FRAUDELOR BANCARE

Mihai Stan, considerat liderul reţelei care se ocupa de fraude bancare, ar fi menţionat în declaraţia sa de la DIICOT pe Mihaela Geoană, Valeriu Tabără şi Sorin Frunzăverde.

„Nu ştiu despre cine-i vorba, habar n-am, a fost foarte multă lume în audienţe pe probleme de finanţe. Habar n-am cine este acest Stan. Băncile au greşit când au făcut evaluarile astea, ministerul nu are nicio treabă”, a declarat Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii, la România TV

Cu ajutorul mai multor funcţionari din bănci, reţeaua împrumuta mari sume de bani fără acoperire. O grupare coordonată de persoane influente din mediul de afaceri din Capitală ar fi luat ilegal credite de la două bănci pentru 35 de firme cu sprijinul a şapte directori ai băncilor, prejudiul fiind de 85 mil. euro.

Dragoş Diaconescu a intermediat legătura cu Aurel Şaramet, directorul FNGCIMM, pentru ca o firmă a lui Mihai Stan să obţină un credit de la CEC Bank Alba Iulia, în valoare de 3,125 milioane de lei, alte credite fiind obţinute cu implicarea lui Stan sub identităţi false, susţine DIICOT.

În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.