Miercurea Ciuc: Festivalul Cartofului, vizitat de Kelemen Hunor VIDEO

La Miercurea Ciuc a avut loc cea de-a 12-a ediţie a Festivalului dedicat cartofului. 44 de echipe de bucătari amatori şi-au demonstrat măiestria în arta culinară. De la eveniment nu au lipsit nici pofticioşi care s-au înfruptat din bunătăţi. Printre vizitatori a fost şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

RomaniaTV.net
05 aug. 2012, 06:34
Miercurea Ciuc: Festivalul Cartofului, vizitat de Kelemen Hunor VIDEO

De la primele ore ale dimineţii, aleşi locali, actori, politicieni sau simpli cetăţeni au îmbrăcat şorţurile şi s-au pus pe gătit. Nu mai puţin de 44 de ceaune au fost încinse la foc făcut cu lemne.

Avem o reţetă mai specială, nu facem gulaş ca de obicei„, a declarat Kelemen Hunor.

Canicula a determinat o echipă de bucătari să servească mâncarea de cartofi cu gheaţă. Ei şi-au ales şi un logou pe măsură.

Pregătim o tocăniţă glaciară în ton cu numele echipei. Numele echipei este Potato Age 4. Noi ne-am hotărât să servim această tocăniţă la rece în sensul că o vom depune într-un platou plin cu cuburi de gheaţă„, a precizat un bucătar.

Pentru alţi bucătari, cartoful a fost mai puţin important.

Jumătate cartofi şi jumătate carne, fiindcă se ştie aici la noi că cea mai bună legumă din grădina secuiului este porcul„, spune un alt bucătar.

În afara concursului, bucătarii unui restaurant au gătit o tocană uriaşă.

După ce au fost împărţite premiile, ceaunele de zeci de litri cu mâncare au fost golite de pofticioşii veniţi la festival. Pe lângă mâncare, muzica şi pălinca au întreţinut atmosfera la festival.