Miei cu ŞTAMPILĂ FALSĂ se vând în magazinele de carne din hala Obor din Capitală VIDEO

Mieii marcaţi cu ştampilă falsă au umplut galantarele din hala Obor din Capitală. Patronul unui abator din Vrancea a constatat uimit că toată carnea expusă acolo poartă ştampila lui, deşi anul acesta nu a sacrificat nici măcar un miel, informează România TV. Inspectorii veniţi în control dau vina pe poliţişti, în vreme ce comercianţii îşi vând nestingheriţi marfa.

03 apr. 2013, 09:43
Miei cu ŞTAMPILĂ FALSĂ se vând în magazinele de carne din hala Obor din Capitală VIDEO

„La Obor, în hala de carne, toate boxele erau pline cu miei cu ștampila ovală de 192. Este marca mea, a unui abator din Vrancea. Am sunat la DSV, am sunat la Economic. Nu este ștampila mea, nu am niciun document dat pentru București cu miel, nu am sacrificat miel anul ăsta. Să vedem de unde provin acei miei cu ștampilă falsă pe ei. Autoritățile din piață nu iau nicio măsură”, a declarat patronul abatorului din Vaslui.

Jurnaliştii de la România TV au cerut unei vânzătoare să confirme ceea ce se inspectorii sanitar-veterinari puteau vedea cu ochiul liber.Astfel, ziariştii au descoperit că pe ştampilă apărea numărul 192, ca pe ştampila patronului din Vrancea.

Alertată, în hala Obor a apărut şi echipa de inspectori, în frunte cu şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Bucureşti. Patronul abatorului din Vrancea s-a plâns că nici fostul şef al ANSVSA nu a reuşit să combată această hoţie. „Toţi mieii care sunt aici trebuie confiscaţi. Eu vă confirm că nu s-a tăiat în abatorul meu niciun miel, anul acesta”, a spus bărbatul.

Comercianţii din hală ridică din umeri atunci când sunt întrebaţi de provenienţa mărfii. „Aşa mi i-a adus un băiat din Alexandria. Au venit de dimineaţă cu o dubă”, a spus un comerciant.

Concluziile şefului DSV sunt dezarmante. „Cu trei oameni n-o să reuşesc eu să blochez ce se întâmplă aici. Ne-a omorât Boc! Avem o lipsă de oameni cumplită”, a spus directorul DSV.

Directorul DSV Bucureşti a refuzat să formuleze un punct de vedere oficial.