Microsoft părăseşte Germania din cauza conflictului cu Motorola

Microsoft Corp, cel mai mare producător de software din lume, îşi mută operaţiunile diviziei de logistică din Germania în Olanda din cauza disputei legale cu Motorola Mobility Holdings Inc, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Wall Street Journal.

03 apr. 2012, 12:26
Microsoft părăseşte Germania din cauza conflictului cu Motorola

Microsoft devine prima companie tehnologică majoră care să își mute o unitate în afara Germaniei de teama deciziilor judecătorești asupra patentelor, decizii care i-ar putea dăuna  afacerilor,

Cel puţin o sută de joburi ale, companiei de outsourcing Arvato, deţinută de Bertelsmann AG vor fi afectate de mutarea Microsoft, a declarat o persoana apropiată companiei.

Purtătorul de cuvânt al Microsoft a declarat că multe joburi vor fi afectate de decizia de mutarea a operaţiunilor. Potrivit site-ului companiei, Microsoft are 2.700 de angajaţi în Germania, dar purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze asupra numărului persoanelor care vor fi concediate.

Anunțul Microsoft survine cu două săptămâni înainte de decizia unui tribunal din Mannheim asupra unui caz în legătură cu patentele unor produse video, proces intentat de Motorola Mobility, companie care va fi achiziționată de Google Inc.