Microsoft a primit MII de cereri guvernamentale privind date despre utilizatori în 2012

Compania Microsoft a anunţat vineri că, în ultimele şase luni din 2012, a primit între 6.000 şi 7.000 de mandate penale şi de securitate, citaţii şi ordine din partea unor entităţi guvernamentale locale, regionale şi federale, care au afectat între 31.000 şi 32.000 de conturi de utilizatori.

15 iun. 2013, 05:57
Microsoft a primit MII de cereri guvernamentale privind date despre utilizatori în 2012

Două surse familiare cu discuţiile au declarat pentru Reuters că mai multe companii de internet au ajuns la o înţelegere cu guvernul american de a face publice informaţii limitate despre numărul de solicitări de supraveghere pe care le-au primit, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Anchetă SUA: Microsoft ar fi mituit oficiali din România

Înţelegerea evidenţiază presiunea asupra guvernului şi a companiilor americane de internet în urma scurgerilor de săptămâna trecută din presă privind un controversat program al Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA de monitorizare a străinilor. Dezvăluirea programului a stârnit îngrijorări în legătură cu scopul şi amploarea activităţilor de colectare de informaţii.

Citeşte şi Efectele scandalului NSA: Un inculpat cere NSA, ca probă în proces, înregistrările convorbilor lui

Compania Facebook a fost prima care a făcut publice astfel de informaţii, precizând vineri că a primit între 9.000 şi 10.000 de solicitări privind date despre utilizatori de la diferite entităţi guvernamentale din SUA în a doua jumătate a anului 2012, implicând între 18.000 şi 19.000 de conturi.