Mic dejun sănătos şi hrănitor. Vezi ce alimente recomandă nutriţioniştii

S-a spus şi se tot spune că masa cea mai importantă a unei zile este micul dejun. De asemenea, pentru a avea spor în activităţile zilnice este necesar un mic dejun consistent, sănătos şi hrănitor.

27 mart. 2012, 09:37
Mic dejun sănătos şi hrănitor. Vezi ce alimente recomandă nutriţioniştii

Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, susţine cu tărie importanţa acestei mese de dimineaţă.

În primul rând trebuie să ne obişnuim să luăm acest mic dejun, oricât de frugal ar fi el. Toate studiile au arătat că beneficiile sunt enorme: de la evitarea sporului ponderal până la performanţe şcolare mai bune„, a declarat Corina Zugravu.

Nutriţionistul a prezentat pentru RTV.NET câteva alimente care nu ar trebui să lipsească din meniul micului dejun. Printre acestea se numără produsele lactate şi fructele.

Micul dejun ideal are un derivat lactat, derivate cerealiere de preferat integrale şi un fruct (chiar şi sub formă de suc). Dacă preferăm, putem adăuga şi puţină şuncă sau un ou, pentru un spor de proteine. Atenţie la carbohidraţi, să vină numai din alimente cu indice glicemic redus, ca să „ţină de foame”. Atenţie, de asemenea, şi la grăsimi, să nu exagerăm cu ele, pentru că prelungesc stagnarea alimentelor în stomac şi pot produce somn. La capitolul lactate, eu indic în mod particular lactate acide, iaurt, lapte bătut, kefir. Sunt extrem de sănătoase şi nutritive„, spune Corina Zugravu.