Metro şi-a deschis magazin online

Magazinul online al Metro comercializează peste 4.500 de articole, dintre care unele nu se regăsesc şi pe rafturi. Retailerul anunţă promoţii speciale.

24 ian. 2012, 08:15
Metro şi-a deschis magazin online

Metro Cash&Carry, parte a grupului german METRO Cash & Carry Internaţional a lansat recent Metro Office Direct, un magazin online prin care retailerul comercializează prin intermediul internetului peste 4.500 de articole prezente şi în oferta magazinelor Metro. Este primul retailer cash&carry de pe piaţa autohtonă care oferă clienţilor şi posibilitatea de a achiziţiona online sau prin telefon. „Suntem foarte încântaţi că METRO este primul operator cash & carry din România care oferă clienţilor săi profesionişti ocazia de a beneficia de avantajele comerţului online, cu o gamă de produse îmbogăţită faţă de cea prezentată la raft şi cu oferte disponibile exclusiv online. Astfel, activitatea clienţilor noştri este eficientizată, atât din punct de vedere al timpului, cât şi al resurselor. METRO Office Direct este un pas important pe care îl facem în direcţia aducerii cât mai aproape de clienţi a experienţei şi profesionalismului METRO, graţie vitezei şi flexibilităţii mediului online. Piaţa din România are nevoie de un astfel de serviciu şi suntem siguri că această iniţiativă se va bucura de succes, motiv pentru care luam în calcul dezvoltarea unor noi secţiuni şi instrumente online, astfel încât colaborarea să se desfăşoare cât mai bine, în avantajul activităţilor de afaceri pe care clienţii noştri le desfăşoară”, a declarat într-un comunicat Marc Carena, Director Management Clienţi METRO Cash & Carry România.

Pot cumpăra online doar clienţii persoane juridice care posedă card de cumpărături de la Metro. Clienţii METRO Office Direct vor putea beneficia de promoţii speciale şi de mai multe produse din unele categorii decât există pe rafturile magazinelor METRO Cash & Carry România. Printre produsele prezentate, se numără produse şi sisteme IT, mobilier, accesorii şi consumabile de birou, papetărie, echipamente de lucru, produse de unică folosinţă, produse de curăţenie, dar şi răcoritoare, cafea, cafetiere şi alte produse de protocol.

Plasarea comenzii se poate face online, sau prin telefon, iar comenzile sunt onorate în 24 de ore oriunde în România. Plăţile sunt efectuate în cadrul parteneriatului încheiat între METRO Cash & Carry România şi Banca Comercială Română împreună cu Euplătesc. De asemenea, clienţii vor avea posibilitatea de a face plata şi prin ramburs, la livrarea produselor.

La nivel de grup, Metro are deja rezultate financiare bune cu vânzările online. Potrivit raportului financiar publicat de companie la începutul acestei săptămâni, “business-ul online se dezvoltă bine”. „Pe acest segment aflat în expansiune am făcut progrese importante în toate diviziile”, a declarat CEO Metro AG, Olaf Koch. Cel mai recent magazin online al companiei din afara ţării s-a deschis în Germania şi este specializat în vinuri.