Metode simple pentru a-ţi învăţa copilul să nu mintă

A fi sincer înseamnă a rosti adevărul chiar dacă uneori este dificil sau te bagă în bucluc. Oamenii sinceri comunică direct, deschis; ei nu mint, nu fură, nu înşeală şi nu manipulează informaţia ca să obţină un avantaj asupra altora. Excepţia este atunci când spui o “minciună nevinovată” pentru a proteja sentimentele cuiva drag.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 08:15
Metode simple pentru a-ţi învăţa copilul să nu mintă

Vedem cu toţii pe pielea noastră cum lipsa de sinceritate răneşte mulţi oameni, putând duce inclusiv la ruina financiară sau politică. Astăzi, mai mult ca oricând, e rolul nostru de părinţi să învăţam copiii de ce e important să te ţii de cuvânt, să spui adevărul, să fii un om de încredere.

Onestitatea este singura formă prin care viaţa socială poate funcţiona corect.

Iată în continuare un ghid pentru părinţi de la tlchowstuffworks.com ca să îşi educe copilul să fie sincer, indiferent de consecinţe.

1. Adevărat sau fals?

Învată-ţi de mic copilul diferenţa elementară dintre adevăr şi minciună. Ca să îi demonstrezi şi să îi fie şi lui mai uşor să înţeleagă, spune-i o poveste de familie şi încheie-o cu un final real, adevărat şi cu unul strigător la cer de fals (“apoi o păsare uriaşă a venit şi a dus-o pe bunică până la piaţă”).

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.