Metode brutale de tortură în China secolului al XIX-lea FOTOGRAFII ŞOCANTE

Dramaticele imagini au fost surprinse de un fotograf occidental, în timpul şi după Răscoala Boxerilor, care a avut loc în China, între anii 1898 şi 1901.

20 ian. 2013, 16:51

Picătura chinezeacă este un termen în care se împletesc teroarea fizică şi cea psihică asupra celui care trebuie să o suporte. Vinovatul trebuie să simtă în toată fiinţa sa durerea, iar în timp ce viaţa să i se scurge din corp să aibă timp să-şi regrete faptele. Poate nicio ţară din lume nu are o atât de bogată tradiţie a culturilor, precum China.

Decapitare, ştrangulare, înfometare, erau metode acceptate de execuţie, iar uneori condamnaţii suportau zile întregi de chinuri, înainte să moară. Fotografiile de faţă au fost realizate în timpul şi după Răscoala Boxerilor, un moment deosebit de turbulent şi violent din istoria Chinei. Cadavrele celor ucişi sau părţi din ele erau lăsate în mod deliberat mai mult timp pe străzi, ca un avertisment pentru ceilalţi.

Unul dintre cele mai înspăimântătoare instrumente de tortură era Cutia Morţii. Un prizonier stă legat de mâni şi cu o frânghie de gât, într-o cutie, aşezat pe bucăţi de piatră sau lemn. Treptat, acestea îi sunt luate de sub picioare, iar pe măsură ce el coboară, funia îl strânge şi mai tare de gât, moartea fiind extrem de dureroasă şi lentă. Deţinutul care se află într-una din fotografii în Cutia Morţii a avut „noroc” cu un prieten, care l-a otrăvit înainte de a trece prin marile chinuri.