Merkel se ţine de şotii cu Băsescu la Consiliul European VIDEO

Traian Băsescu a fost surprins la Bruxelles în ipostaze neobişnuite pentru solemnitatea ce însoţeşte reuniunile Consiliului European. După ce au apărut fotografii în care apărea întreţinându-se cordial cu Orban Viktor, într-un moment în care relaţiile ungaro-române sunt foarte încordate, Băsescu s-a trezit cu o palmă pe spate, administrată de nimeni alta decât Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

09 feb. 2013, 12:13
Merkel se ţine de şotii cu Băsescu la Consiliul European VIDEO

Când şefii de stat şi de guvern ai Europei unite se aşezau pe scaunele din jurul mesei la care au împărţit bugetul Uniunii Europene pe 2014-2020, Angela Merkel se îndrepta spre locul ei, când l-a zărit pe Traian Băsescu, deja aşezat la masă, cu ochelarii puşi pentru a studia documentele cu care venise. Merkel i-a dat o palmă pe spate, cam fermă ca să fie o simplă atenţionare, dar nu sufiecient de tare pentru a fi considerată o scatoalcă.

Episodul a avut loc sub ochii preşedintelui Comisiei Europene, Jose Durao Barroso, vizibil amuzat de semnul de prietenie al lui Merkel. Băsescu, luat puţin prin surprindere, s-a ridicat de pe scaun şi ceremonios a strâns mâna cancelarului.

Mai puţin ceremonios a fost preşedintele României imediat după poza de familie, când a plecat agale, cu o mână adânc înfiptă în buzunarul pantalonilor.

La recentul summit comun al UE şi statelor din America Latină, desfăşurat în Chile, şi Băsescu a mers să o salute pe Merkel atrăgându-i atenţia atingând-o pe spate. Însă atingerea lui Băsescu a fost mai delicată decât mostra de amabilitate teutonă a cancelarului german.