Membrii Guvernului moldovean al premierului Iurie Leancă au fost învestiţi în funcţii

Guvernul Republicii Moldova a fost învestit în cadrul unei ceremonii în care membrii Cabinetului au depus jurământul în faţa preşedintelui Nicolae Timofti, relatează ProTV Chişinău.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 13:52
Membrii Guvernului moldovean al premierului Iurie Leancă au fost învestiţi în funcţii

După ceremonie, şeful statului moldovean le-a mulţumit deputaţilor pentru că au dat dovadă de maturitate politică prin învestirea noului Executiv, punând astfel capăt unei crize politice de trei luni. Timofti a semnat anterior decretul de numire a noului Guvern.”Vreau să mulţumesc Parlamentului care a dat dovadă de maturitate politică şi a pus interesul ţării mai presus de orice”, a spus preşedintele moldovean.

El a adăugat că are încredere în noii miniştri. „Dumneavoastră aţi ocupat aceste funcţii într-o perioadă foarte grea pentru Republica Moldova. Cred în calităţile dumneavoastră. Faptul că aţi ajuns la o etapă în care suntem aproape de semnarea Acordului de Asociere (cu Uniunea Europeană) arată că aţi muncit mult. Aveţi experienţa, iar tot ceea ce vom face împreună vom face în interesul oamenilor. Eu cred în dumneavoastră”, a declarat Timofti.

La învestire, membrii Guvernului Leancă au jurat că vor respecta legea şi democraţia.

Cabinetul Iurie Leancă a obţinut votul de învestitură al Parlamentului de la Chişinău, joi noaptea târziu, primind 58 de voturi pentru din totalul de 101 parlamentari.

În favoarea Guvernului au votat 31 de deputaţi din cadrul Partidului Liberal Democrat, 15 parlamentari democraţi, dar şi deputaţi din grupurile Hadârcă şi Mişin. Liberalii din grupul Ghimpu s-au abţinut de la vot. Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) şi un grup de deputaţi liberali alcătuiesc Coaliţia Pro-Europeană care susţine echipa lui Iurie Leancă.