Membrii clanului Corduneanu, puşi în libertate de magistraţii de la Cluj

Fraţii Corduneanu, celebrii interlopi care au speriat Moldova, au fost eliberaţi. Ei se aflau de aproape un an în penitenciarul Gherla, în arest preventiv. Decizia eliberării a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Cluj. Adrian şi Bogdan Corduneanu au fost eliberaţi împreună cu un locotenent al lor, Silviu Gâtlan, relatează România TV.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 16:58
Membrii clanului Corduneanu, puşi în libertate de magistraţii de la Cluj

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis să respingă recursul făcut de DIICOT şi să-i pună în libertate pe trei membri ai clanului Corduneanu, scrie adevarul.ro.

Adrian şi Bogdan Corduneanu, dar şi Silviu Gâtlan au fost eliberaţi, însă nu au voie să părăsească localitatea. Aceştia au părăsit Penitenciarul Gherla, vineri, în jurul orei 18.00.

Pe 5 iunie, tribunalul Maramureş a decis să le înlocuiască celor trei interlopi, măsura de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Cu toate că procurorii DIICOT au declarat recurs, acesta a fost respins pe 15 iunie.

Din ianuarie până în iunie, Tribunalul Maramureş a decis de şase ori să îi pună în libertate pe fraţii Corduneanu şi pe Silviu Gâtlan. Însă procurorii DIICOT au declarat recurs, iar Curtea de Apel Cluj a decis de cinci ori să îl admită. Astfel, membrii clanului Corduneanu au rămas după gratii.

Clanul Corduneanu este cunoscut pentru violenţa sa, dar şi pentru dosarele de înşelăciune, spălare de bani sau trafic de persoane.