Medicul din Bârlad, suspect în cazul dispariţiei unei fete de 16 ani, a intrat în concediu

Medicul chirurg de la Spitalul de Urgenţă Bârlad, principalul suspect în cazul dispariţiei, în luna martie, a unei adolescente de 16 ani, cu care acesta avea relaţii intime, a intrat, de luni, în concediu de odihnă, alături de soţia sa, cadru medical la aceeaşi unitate.

15 iul. 2013, 10:09
Medicul din Bârlad, suspect în cazul dispariţiei unei fete de 16 ani, a intrat în concediu

Atât medicul Octavian Marcu cât şi soţia acestuia, Daniela Marcu, şeful Secţiei de Neurologie, au intrat în concediu de odihnă, cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

Plecarea celor doi medici în concediu într-o perioadă în care nu erau programaţi a afectat activitatea gărzilor din spital, a precizat conducerea Spitalul de Urgenţă Bârlad.

„Acum încercăm să rezolvăm probleme administrative care au rămas odată cu plecarea celor doi medici în concediu de odihnă de drept. Trebuie să refacem întregul program de gărzi pe cele două secţii unde medicii în cauză îşi desfăşoară activitatea. Oricum, era indicat acest concediu pentru medicul Octavian Marcu, având în vedere starea psihică în care este. Sperăm ca prin acest concediu să ajungă la un nivel de linişte, astfel încât atunci când revine să-şi poată desfăşura corespunzător activitatea”, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Decizia medicului Octavian Marcu de a intra în concediu vine la două zile după ce locuinţele acestuia au fost percheziţionate de către procurori şi poliţişti, fiind vizat inclusiv cabinetul de chirurgie al acestuia de la spitalul din Bârlad.

Mai multe percheziţii au avut loc, sâmbătă, la locuinţele medicului chirurg Octavian Marcu de la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, principalul suspect în cazul dispariţiei, în luna martie, a unei adolescente de 16 ani, cu care acesta avea relaţii intime, procurorii deschizând dosar penal pentru omor în acest caz.

Cercetările în acest caz au fost începute de poliţişti în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinţii adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la şcoală, în condiţiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad. Chemat la audieri în acest caz, la câteva zile de la sesizarea privind dispariţia fetei, medicul Octavian Marcu a depus şi el o plângere pentru şantaj împotriva adolescentei de 16 ani.

După mai mult de trei luni de la declanşarea cercetărilor, poliţiştii din Bârlad şi-au declinat competenţa în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul dispariţiei adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu.

„Minora de 16 ani şi Octavian Marcu întreţineau relaţii intime încă din vara anului 2012, de când adolescenta i-a fost pacientă la Spitalul de Urgenţă Bârlad. În 3 martie, susţine medicul, minora şi cu prietenul ei i-ar fi solicitat 3.500 de lei ca să nu facă publică relaţia lor. Două zile mai târziu, Octavian Marcu s-a întâlnit cu adolescenta pe strada unde se află liceul la care învăţa pentru a-i da o anumită sumă de bani. Ulterior, minora ar fi fost dusă cu maşina de către medic, potrivit propriilor declaraţii, la ieşirea din municipiul Bârlad, fiind lăsată acolo”, declara procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Potrivit sursei citate, medicul Octavian Marcu a devenit principalul suspect în cazul dispariţiei adolescentei ca urmare a schimbării declaraţiilor şi după ce a căzut testul poligraf.