Medicii se înşală uneori: Din femeie infertilă a ajuns mama a zece copii

O femeie din Marea Britanie, căreia medicii îi spuseseră că nu are nicio şansă să aibă vreodată copii, l-a făcut acum pe cel de-al zecelea şi spune că nu vrea să se oprească aici.

18 feb. 2013, 10:05
Medicii se înşală uneori: Din femeie infertilă a ajuns mama a zece copii

Katrina Young, în vârstă de 36 de ani şi soţul ei, Robert, cu 18 ani mai mare decât ea, s-au chinuit în zadar timp de doi ani să facă un copil. Au mers la medic, iar ea a aflat că suferă de sindrom ovarian polichistic ce dă frecvent infertilitate şi că ar putea să nu devină niciodată mamă.

Toate acestea se întâmplau acum 17 ani, iar de atunci încoace medicii s-au înşelat de zece ori. Acum Nakita este cel mai recent membru al familiei şi s-a născut în septembrie. Se alătură fraţilor săi mai mari în frunte cu Nico, în vârstă de 17 ani, Gianni (14 ani), Alanis (12) Yannis (11), Electra(9), Alexi (8), Benicio(7), Kalika (5) şi Athena (2).

„Eram tânără (16 ani) când l-am cunoscut pe Robert, dar îmi dădeam seama că vreau să devin mamă, iar asta şi pentru faptul că el provenea dintr-o familie mare şi voia şi el să aibă mulţi copii. Am încercat doi ani şi eram dezamăgită în fiecare lună când vedeam că nu rămăsesem însărcinată. Nu puteam să accept aşa ceva”, a povestit Katrina, citată de Daily Mail.

Medicii i-au dat să încerce un medicament pentru stimularea activităţii ovarelor. A funcţionat şi aşa s-a născut primul ei copil, un băiat, Nico. Are acum 17 ani. Imediat, Katrina a vrut să îi facă fiului ei un frate sau o soră, dar timp ce un an nu a reuşit. S-a întors la medicul care îi dăduse medicamentul pentru ovare, prima oară, dar nu a mai avut nevoie de tratamjent pentru că tocmai aflase că rămăsese însărcinată cu cel de-al doilea copil, Gianni.

După aceea, Katrina a făcut copil după copil, până când a ajuns acum la cel de-a zecelea. Ea spune că i s-a întâmplat un miracol şi vrea să facă în continuare copii.

Familia trăieşte într-o casă cu cinci camere, în Scarborough şi foloseşte un minibus cu 15 locuri ca să se deplaseze cu toţii. În curând, vor fi nevoiţi să se mute într-o casă mai mare, pentru că femeia va aduce pe lume şi alţi copii. „Mi-am dorit întotdeauna o familie cu cinci copii, dar nu m-am putut opri. Cred că o să fac până când vor fi suficienţi pentru o echipă de fotbal”, a mai spus Katrina. „Îmi iubesc familia mea cea mare şi sunt convinsă că medicii s-au înşelat”, a mai spus ea.