Medicii de pe ambulanţa care l-a luat pe Năstase: „Rana nu a fost profundă, glonţul doar l-a şters”

Medicii de pe ambulanţă care au fost de gardă în seara în care Adrian Năstase s-a împuşcat au declarat, sub protecţia anonimatului, că solicitarea ambulanţei nu s-a făcut direct prin Serviciul 112 şi că ministrul Ioan Rus ar fi sunat-o direct pe Alis Grasu, managerul Ambulanţei Bucureşti, scrie romanialibera.ro.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 09:51
Medicii de pe ambulanţa care l-a luat pe Năstase: „Rana nu a fost profundă, glonţul doar l-a şters”

Doctoriţa Alis Grasu, managerul Ambulanţei Bucureşti, susţine că nu poate vorbi despre momentul solicitării ambulanţei, întrucât se teme să nu fie târâtă în justiţie de avocaţii fostului premier, scriu jurnaliştii de la România Liberă. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susţine că a fost plecat în SUA şi că e rupt de filmul evenimentelor, iar Niculae Alexandru, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, spune că nu are voie să dea alte declaraţii decât cele ale ministrului de Interne Ioan Rus.

Medicii de pe ambulanţă susţin că solicitarea ambulanţei nu s-a făcut direct prin Serviciul 112 şi că ministrul Ioan Rus ar fi sunat-o direct pe Alis Grasu.

Spre locuinţa fostului premier a plecat una dintre cele mai dotate ambulanţe din parcul SAMB, mai exact o ambulanţă de tip C, un fel de terapie intensivă pe patru roţi.

Unii dintre cei mai pricepuţi specialişti de pe tură, doctoriţa Livia Nicola şi asistentul Sorin Lepa, au fost trimişi la faţa locului, iar când s-au întors în staţia de ambulanţă li s-a interzis să vorbească.

Atât au apucat să ne spună, că rana nu a fost profundă, că glonţul doar l-a şters şi că nu a fost nevoie decât de un pansament subţire şi de o branulă prin care să se poată administra substanţe în cazul unei scăderi bruşte de tensiune”, ne‑a mărturisit unul dintre medicii de la SAMB.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii”.

Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Din echipa medicală care l-a operat pe Năstase au făcut parte medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, aceştia fiind, de altfel, cei care s-au ocupat de Năstase după internare.

Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti de la Poliţia Capitalei – Serviciul Urmăriri au fost ridicaţi marţi de procurorii DNA.  

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase”, informează, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.