Medic din Sibiu, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu l-au trimis în judecată pe Adrian Ienea, medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, sub acuzaţia de luare de mită.

16 mai 2013, 11:05
Medic din Sibiu, trimis în judecată pentru luare de mită

În perioada 30 ianuarie – 26 februarie 2013, în care activitatea profesională a medicului a fost supravegheată de organele de urmărire penală, acesta a pretins şi a primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la 175 de pacienţi (în total 7.200 euro şi 21.310 lei). Aceştia s-au prezentat la cabinet pentru expertizarea capacităţii de muncă în vederea obţinerii sau, după caz, prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate, pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea/diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare, activităţi specifice atribuţiilor sale de serviciu, scrie Agerpres.

În temeiul art. 254 alin. 3 Cod penal şi art. 19 din Legea 78/2000, banii obţinuţi de medic drept mită precum şi bunurile obţinute în aceleaşi condiţii urmează a fi confiscate.

De asemenea, anchetatorii au solicitat dispunerea măsurii de siguranţă a confiscării extinse şi pentru celelalte sume de bani indisponibilizate, respectiv 68.834 lei, 53.220 euro, 640 lire sterline, 1.050 dolari SUA şi 384 lei (echivalent a 120 dolari canadieni).

Dosarul se va judeca la Tribunalul Sibiu.