Meciul România – Ungaria. Răzvan Raţ: Vom înscrie, important e să nu primim gol

Fundaşul Răzvan Raţ a dat asigurări că toţi tricolorii sunt motivaţi la maxim înaintea meciului de vineri cu Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, şi vor da totul pentru o victorie, ce poate fi decisivă pentru accederea la baraj.

05 sept. 2013, 13:45
Meciul România – Ungaria. Răzvan Raţ: Vom înscrie, important e să nu primim gol

Vă asigur că echipa României va da tot ce are mai bun mâine, pentru că înţelegem că este un meci care ne poate duce la baraj şi merită toate eforturile. Putem spune orice, dar totul se decide vineri pe teren şi practic trebuie să vorbim mai puţin şi să facem mai mult.

Să nu facem scenarii, noi ne gândim la victorie şi o să facem tot ce ne stă în putinţă să câştigăm. Vom vedea ce se va întâmpla mâine, pentru că în fotbal e posibil orice. Dacă nu vom câştiga, ar fi un rezultat care ne va defavoriza„, a declarat Răzvan Raţ, jucătorul lui West Ham United, cu prilejul unei conferinţe de presă la Mogoşoaia, citat de Agerpres.

Citeşte şi Meciul România – Ungaria. Mihai Pintilii: Ne dorim şase puncte, dar nici patru nu sunt rele

Raţ vede confruntarea de vineri ca un simplu joc de fotbal şi nu ca o confruntare politică între cele două naţiuni vecine: „Am lăsat în spate probleme politice, este doar un joc de fotbal şi atât. Încercăm să dăm tot ce avem mai bun şi să câştigăm mâine.

România joacă acasă, are mulţi suporteri, peste 50.000, dar dacă nu jucăm bine vom avea probleme, pentru că Ungaria este o echipă bună, care poate face probleme oricărei echipe şi trebuie să fim atenţi. Avem suporterii de partea noastră, care vor scanda pentru noi, şi este o oportunitate de a-i mulţumi şi a le mulţumi că au venit la meci cu o victorie. Sunt la fel ca înaintea altor meciuri, numai că acesta este mai important decât altele pentru că acest meci va rezolva problema pentru play-off„.

Citeşte şi Meciul România – Ungaria. Bogdan Stancu: Orice alt rezultat decât victoria ar fi un eşec

Fundaşul nostru stânga admite că această campanie este poate ultima care îi poate oferi şansa prezenţei la un turneu final. „Jucătorii care vor evolua mâine vor da totul. Sunt probabil multe chei de la multe porţi care ar trebui deschise mâine, noi trebuie să le deschidem. Important este să ne apărăm foarte bine, să nu primim gol şi cred că de marcat vom marca. Pentru cei mai vechi sunt ultimele şanse de a apuca un campionat mondial, pentru ceilalţi or să mai existe şanse, dar cred că trebuie profitat de cea pe care o ai la momentul acesta. Participarea la un campionat mondial este pentru oricare dintre noi un vis împlinit„.