Meciul România – Ungaria. Bogdan Stancu: Orice alt rezultat decât victoria ar fi un eşec

Atacantul Bogdan Stancu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că orice alt rezultat al echipei naţionale în partida cu Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale în afara victoriei, ar reprezenta un eşec, chiar dacă şanse de calificare la baraj ar mai fi.

03 sept. 2013, 13:29
Meciul România – Ungaria. Bogdan Stancu: Orice alt rezultat decât victoria ar fi un eşec

Cu trei zile înaintea meciului cu Ungaria, al şaptelea pentru naţionala României în preliminariile CM 2014, tricolorii au susţinut o nouă conferinţă de presă, care să prefaţeze importantul joc de pe Arena Naţională (vineri, 6 septembrie, ora 21.00).

În numele jucătorilor noştri a vorbit atacantul Bogdan Stancu, de la Genclerbirligi. „Sper să obţinem maximum din cele două meciuri, însă în primul rând importantă e victoria contra Ungariei. Apoi, vom vedea în meciul cu Turcia ce vom obţine, dar cele trei puncte cu Ungaria sunt esenţiale. Un egal cu Ungaria ar fi un eşec, dar chiar dacă nu vom învinge Ungaria, şanse mai sunt„, a spus Stancu, citat de agenţia Mediafax.

Bogdan Stancu a afirmat că meciurile cu Turcia şi Ungaria sunt cele mai importante din cariera sa de la echipa naţională. „Presiune nu există, suntem doar la un nivel mai concentraţi, pentru că suntem conştienţi de importanţa acestui meci. Sunt poate cele mai importante meciuri din ultimii ani, în special cel cu Ungaria. Avem nevoie de victorie şi muncim mult pentru asta de când ne-am reunit. Eu zic că suntem pregătiţi. Ungurii sunt mai mari ca noi din punct de vedere fizic, dar nu cred că asta contează într-un meci de fotbal, dar nu doar asta contează. Am lucrat şi fazele fixe, însă o să ne luăm toate măsurile de precauţie„, a adăugat Stancu.

Bogdan Stancu este de părere că echipa naţională a României are nevoie de o calificare la un nou turneu final.

Se poate pierde o calificare şi nu e nicio tragedie, însă noi ne dorim foarte mult o calificare şi pentru asta am început campania, pentru că România are nevoie de un turneu final. Echipa României e destul de valoroasă. Ştiu individual fiecare jucător ce poate, dar acelaşi lucru îl pot spune şi despre naţionala Turciei, pentru că îi cunosc destul de bine şi ştiu ce valoare au. Joacă în campionate puternice, ca şi ungurii, dar cred că cine va fi mai concentrat şi mai determinat va putea ieşi învingător. E un avantaj că s-a schimbat gazonul, pentru că jocul nostru e avatajat de un teren bun. Sunt toate condiţiile pentru a reuşi şi nu vom mai avea nicio scuză„, a precizat Stancu.

Bogdan Stancu speră ca în meciul cu Ungaria să se revanşeze pentru ratările din partida de la Budapesta, încheiată la egalitate, scor 2-2. „Sunt pregătit să fac un meci cât mai bun şi să îmi ajut echipa. La Budapesta s-a întâmplat să ratez. Eu sper să mă revanşez, dacă voi fi în teren şi să îmi ajut echipa. Nu am mai fost în postura să stau în faţa a două meciuri din care poate rezulta o calificare baraj. Pentru mine sunt cele mai importante, cu siguranţă„, a completat Stancu.

Atacantul formaţiei Genclerbirligi este de părere că România nu a câştigat la Budapesta, deoarece jucătorii nu au avut atitudinea corespunzătoare. „La meciul de la Budapesta nu am avut atitudinea corespunzătoare şi determinarea cu care trebuie să intrăm în teren. Cred că ar trebui să o arătăm la acest meci, pentru că valoare există la echipă şi vom realiza ce ne propunem„, a explicat Stancu.

El nu crede că jucătorii Ungariei vor fi afectaţi de presiunea ce va fi exercitată de suporterii români în partida de vineri. „Ungurii au jucători care joacă la cel mai înalt nivel şi probabil că sunt obişnuiţi cu o astfel de atmosferă şi nu cred că va fi vreo problemă pentru ei. Aportul publicului va conta foarte mult. Te împinge de la spate, te ajută şi pentru noi este foarte important. Sperăm să ne ajute„, a subliniat Stancu.

Reprezentativa României nu ar trebui să se teamă de echipa Turciei, chiar dacă Fatih Terim a fost numit selecţioner, consideră Stancu. „Fatih Terim e un antrenor destul de bun şi e un mic dezavantaj pentru noi. El e cel mai valoros din Turcia şi era cel mai potrivit pentru ei să preia naţionala. Dacă jocul nostru va funcţiona aşa cum trebuie, nu ar trebui să ne sperie acest lucru. Colegii de la club mi-au zis că or să ne bată rău aici, dar am zis că mai bine să le răspund pe teren decât cu alte glume„, a mai spus Stancu.

Citeşte şi Gabi Torje: De război se pregătesc SUA şi Siria, noi ne pregătim de un meci decisiv cu Ungaria

România va întâlni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.