Meciul România – Ungaria. Victor Piţurcă: Mai am 2-3 semne de întrebare asupra primului 11

Selecţionerul Victor Piţurcă are toţi jucătorii valizi pentru meciul cu Ungaria, programat vineri pe Arena Naţională în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, inclusiv Vlad Chiricheş, şi are 2-3 semne de întrebare privind formula de start.

05 sept. 2013, 13:26
Meciul România – Ungaria. Victor Piţurcă: Mai am 2-3 semne de întrebare asupra primului 11

Tricolorii au efectuat joi la Mogoşoaia un ultim antrenament la prânz, dar selecţionerul nu exclude încă unul vineri dimineaţa, cu condiţia ca vremea să fie mai răcoroasă. „Am de gând, probabil, şi mâine dimineaţă să fac o ultimă repetiţie. Însă dacă constat că jucătorii sunt foarte bine din punct de vedere fizic, să fie puţin mai rece, pentru că azi a fost destul de cald. Suntem pregătiţi pentru lupta de mâine seară. Ştiu că ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, cu un adversar bun, valoros, care a crescut foarte mult în ultimul timp. Ştim că meciul e aproape decisiv. Dacă vom reuşi să câştigăm vom ocupa noi locul 2 şi în continuare şansele noastre rămân deschide de a ajunge la baraj„, a declarat Victor Piţurcă într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

În lotul României toţi jucătorii sunt valizi, inclusiv Vlad Chiricheş, incert acum câteva zile, dar formula de echipă care va intra vineri pe teren în meciul cu Ungaria va fi decisă în ziua meciului.

Lotul de jucători e valid, şi-au revenit şi cei care aveau mici probleme. Încă nu m-am decis asupra primului 11, mai sunt 2-3 semne de întrebare. Mâine la prânz, când voi avea şedinţa tehnică mă voi hotărî„, a adăugat selecţionerul.

Piţurcă a admis că are semne de întrebare în ce priveşte formula de atac şi nu a confirmat dacă Ciprian Marica va juca titular: „Din punctul nostru de vedere şi al meu personal, Marica poate să joace 60-70 minute fără probleme. Cum momentul este unul extrem de important, orice jucător poate să ducă un joc, mai ales un Marica care din punct de vedere fizic este extrem de puternic. Dacă va fi să joace Marica, este decizia mea sau numai a mea. Eu sunt responsabil, eu ştiu ce e mai bine în momentul ăsta pentru echipa naţională. Tot ce fac, măsurile pe care le iau sunt spre binele echipei naţionale„.

Gabriel Torje, un alt jucător de bază fără jocuri în picioare, se află în parametri fizici foarte buni, a precizat Victor Piţurcă.

L-am simţit la cel mai înalt nivel pe Torje. Reacţionează foarte bine din punct de vedere fizic, nici nu ne aşteptam. Nici când juca meci de meci nu era în forma asta fizică. Dar una sunt antrenamentele, alta este jocul. Sper să fie şi în joc la fel cum s-a prezentat la antrenamente, dacă va intra din primul minut„.

Antrenorul tricolorilor nu a vrut să comenteze declaraţiile lui Tamas Hajnal, care susţine că fostul său coechipier de la Stuttgart, Alexandru Maxim, i-ar fi dezvăluit că la naţională sunt tabere pro şi contra Adrian Mutu şi jucătorii nu agreează stilul de lucru al lui Piţurcă.

„Nici nu ştiam şi nici nu mă interesează. Lucrurile astea care apar în presă sunt vorbe de consum, prin care se vând publicaţiile”, a punctat fostul internaţional.

Deşi cuvântul de ordine în lotul tricolorilor este victoria, Piţurcă crede că şi un egal ar menţine naţionala în ecuaţia locului 2, cu condiţia să batem Turcia: „Teoretic şi la un meci egal, şansele noastre de a merge la baraj rămân. Sigur, cu condiţia să câştigăm cu Turcia. Noi în momentul acesta ţintim victoria, vom vedea şi dacă putem s-o obţinem. Dar nu vreau să mă gândesc că se poate termina meciul egal„.

Piţurcă susţine că nu vor apare incidente între suporteri la meciul de vineri şi reaminteşte că fotbalul este totuşi un joc şi nu un război: „Totuşi este numai un joc de fotbal. Trebuie să lupţi, să munceşti, dar este foarte important cum joci când ai mingea în posesie, ce probleme pui adversarului când intri în posesie. Cred că la un asemenea meci, de asemenea importanţă, trebuie să joci şi cu plăcere, cu bucuria că joci pentru România, în faţa a 55.000 de spectatori. Ei cu gândul ăsta trebuie să intre pe teren. Când intră pe teren, eu le spun jucătorilor mei să fie şi câini, răi, dar în acelaşi timp şi gentlemeni, să joace de asemenea manieră să-şi surclaseze adversarul”.

Selecţionerul a opinat că, în special, atacul ungurilor este foarte periculos şi poate pune mari probleme românilor: „În faţă, toţi sunt jucători cu calităţi fotbalistice deosebite şi dacă nu eşti atent pot face diferenţa în orice moment. Sper să fie un spectacol agreabil în teren, să câştige echipa cea mai bună, cea mai valoroasă, cea mai inspirată în acel moment„.

Citeşte şi Ponta, despre meciul România – Ungaria: Să arătăm că suntem o ţară tolerantă, să dăm altora o lecţie