Meciul România – Ungaria. Mihai Pintilii: Ne dorim şase puncte, dar nici patru nu sunt rele

Mijlocaşul Mihai Pintilii admite că ar fi ideal pentru tricolori să obţină 6 puncte în următoarele 2 meciuri din preliminariile CM 2014, dar crede că şi un bilanţ de 4 puncte, cu o victorie obligatorie în meciul de vineri cu Ungaria, ne-ar avantaja în cursa pentru locul 2 în grupă, ce duce la barajul de calificare.

04 sept. 2013, 13:27
Meciul România – Ungaria. Mihai Pintilii: Ne dorim şase puncte, dar nici patru nu sunt rele

Mihai Pintilii a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă la Mogoşoaia, importanţa victoriei în meciul cu Ungaria, pe care naţionala îl va disputa vineri, în preliminariile CM 2014. „E un meci foarte important pentru noi şi cred cu tărie că vom câştiga. E foarte important primul meci, cel cu Ungaria, cu ei cred că ne vom bate pentru locul 2. Tratăm meciul ca şi cum avem aceleaşi şanse, nu cred că le suntem superiori. Avem şanse egale şi sper să facem un meci foarte bun şi să câştigăm. Depinde doar de noi să fim concentraţi la ora jocului„, a spus Mihai Pintilii, citat de Agerpres..

Preşedintele FRF Mircea Sandu s-a întâlnit cu tricolori şi i-a încurajat înaintea jocului programat vineri pe Arena Naţională: „A fost o discuţie în care ne-a motivat şi ne-a spus că trebuie să învingem neapărat Ungaria. Ne-a spus că e foarte important primul meci pe care trebuie să-l câştigăm, dacă vrem să mai sperăm la baraj. Asta a fost discuţia, ne-a încurajat”.

Pintilii, care face 29 de ani în noiembrie, este conştient că aceste preliminarii sunt poate ultima lui şansă să ajungă la Cupa Mondială: „Şi cu vârsta pe care o am, cred că e ultima şansă pentru mine să ajung la un Campionat Mondial şi atunci e foarte important pentru cariera mea„.

Internaţionalul român a adăugat că obţinerea a 2 victorii în dubla cu Ungaria şi Turcia ar fi scenariul ideal, dar şi 4 puncte ar ajuta naţionala să ajungă la baraj.

Ne dorim 6 puncte, dar nici 4 puncte nu e rău. Important este să învingem Ungaria şi să facem egal cu Turcia. Trebuie neapărat victorie în meciul cu Ungaria. Asta ne interesează cel mai mult. La meciul cu Turcia, e bun şi un egal. Depinde doar de noi. Şase puncte sunt foarte importante şi vom lua o opţiune importantă pentru locul 2, dacă obţinem 6 puncte. Mă gândesc să prindem barajul în primul rând„, a declarat stelistul.

Ungaria are o echipă bine clădită fizic şi se anunţă periculoasă mai ales în fazele fixe, unde au avantajul taliei. „Ungurii au jucători valoroşi, formează o echipă masivă, sunt foarte puternici la fazele fixe şi asta-i caracterizează pe ei. Nu mi-e frică de un jucător anume. Au într-adevăr jucători care evoluează la echipe importante, dar ei ca grup formează o echipă puternică. Sper să nu primim gol din faze fixe şi să ne concentrăm mai bine„, a adăugat mijlocaşul.

Gazonul nou ar putea ajuta jocul echipei României, bazat mai ales pe pase. „Contează foarte mult starea gazonului, pentru că noi suntem o echipă care pasăm foarte mult. Şi asta ne va avantaja foarte mult, faţă de meciul de la ei, unde gazonul a fost un pic cam prost„, a punctat Pintilii.

Naţionala României susţine două jocuri de foc, pe 6 septembrie cu echipa Ungariei, iar pe 10 cu Turcia, ambele pe Arena Naţională, ce se anunţă decisive pentru ocuparea locului 2 în grupă şi accederea în barajul de calificare la CM 2014.