Mecanicul trenului care a deraiat în Spania a fost acuzat de „omor prin imprudenţă”

Mecanicul trenului a cărui deraiere a provocat miercuri la Santiago de Compostella, în Spania, moartea a 78 de persoane, aflat în arest de joi seara, este acuzat de ''omor prin imprudenţă'', a anunţat sâmbătă ministrul spaniol de interne, Jorge Fernandez Diaz, într-o conferinţă de presă, transmite AFP.

27 iul. 2013, 12:40
Mecanicul trenului care a deraiat în Spania a fost acuzat de „omor prin imprudenţă”

Mecanicul trenului deraiat în Spania a fost acuzat de ”omor prin imprudenţă”, potrivit unui comunicat al cabinetului ministrului de Interne spaniol, citat de Mediafax.  ”Începând de joi, de la ora locală 19,40 (17,40 GMT), el este arestat din punct de vedere juridic pentru presupuse fapte de omor prin imprudenţă”, a declarat ministrul spaniol.

”Există indicii rezonabile care permit să se considere că el poate avea o eventuală responsabilitate în ceea ce s-a petrecut, ceea ce vor trebui să stabilească judecătorul şi ancheta”, estima ministrul cu ceva timp mai înainte, în cursul zilei, în faţa jurnaliştilor la locul accidentului, informează Agerpres. 

Francisco José Garzon Amo, mecanicul de locomotivă în vârstă de 52 de ani, este suspectat c-ar fi avut o viteză excesivă la curba la intrare în Santiago de Compostella, provocând deraierea trenului.